AKTUELNO

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu pripalo je najviše priznanje - Grb Akademije.

Povodom pete godišnjice od formiranja Akademije za nacionalnu bezbednost danas su u amfiteatru te visokoobrazovne ustanove uručena priznanja pojedincima i institucijama sa kojima je Akademija u proteklom periodu imala dobru saradnju, a ministru odbrane Aleksandru Vulinu pripalo je najviše priznanje - Grb Akademije.

Uručujući priznanje direktor Akademije Dragan Simeunović podsetio je da je Ministarstvo odbrane od formiranja pomagalo tu ustanovu svojim iskustvom i znanjem.

Isto priznanje dodeljeno je i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, koji je prema rečima Simeunovića, izuzetno zaslužan za današnji položaj Akademije.

Foto: Tanjug

Veliku plaketu Akademije za nacionalnu bezbednost dobili su rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna, direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković, kao i pukovnik Slobodan Kisić iz Univerziteta odbrane. Osim pripadnika Ministarstva odbrane, Veliku plaketu za saradnju dobio je i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Čestitajući praznik svim pripadnicima Akademije za nacionalnu bezbednost, direktor BIA Bratislav Gašić podsetio je da bez svesrdne pomoći predsednika Aleksandra Vučića, kao i angažovanja prethodnih direktora, ali i predavača na Akademiji, danas ne bismo imali mlade ljude koji se školuju pod budnim okom iskusnih pripadnika BIA.

Vlada Srbije je 2013. godine donela odluku o osnivanju Akademije za nacionalnu bezbednost kao visokoškolske ustanove od nacionalnog značaja koja od tada školuje deo kadra BIA.

#Aleksandar Vulin

#Priznanje

'