AKTUELNO

Tokom trajanja druge faze rekonstrukcije centralnog trga, koja podrazumeva zatvaranje saobraćaja na Trgu republike i u Kolarčevoj ulici, građane molimo za razumevanje i strpljenje, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je ukazao da od 1. aprila do 15. juna dolazi do izmena na više od 10 autobuskih i trolejbuskih linija javnog prevoza.

– Sigurno je da će građanima biti potreban određeni period da se naviknu na promene, kao i da će se zbog zatvaranja ulica stvarati gužve. Trg republike je jedno od najlepših mesta susreta Beograđana i gostiju, kao i jedno od najznačajnijih saobraćajnih čvorišta i baš zbog toga je njegova rekonstrukcija važna. Ističem da na Trgu republike izuzetno dugo nisu vršene rekonstrukcije, kao i da su danas radovi neophodni kako bi se Beograd na pravi način razvijao. Reč je o velikom i ozbiljnom projektu, koji ne može da bude urađen bez izmena u saobraćaju. Zbog toga građane molimo da budu strpljivi i imaju razumevanja, a vozačima se preporučuje da izbegavaju zonu radova i Francusku ulicu, kao i da koriste alternativne pravce – rekao je Radojičić.

Radojičić se osvrnuo i na jučerašnju blokadu Kolarčeve ulice džakovima sa solju za puteve i istakao da osuđuje svako namerno ometanje i zaustavljanje saobraćaja.

– U narednom periodu pojedine ulice biće zatvorene za saobraćaj zbog rekonstrukcije Trga republike, kako bi Beograđanima i turistima bio lepši i funkcionalniji i kako bi dobio izgled kakav zaslužuje prostor u srcu naše prestonice. Blokiranje ulica bez cilja koji je u interesu građana, kakvo smo juče mogli da vidimo, potpuno je neprimereno i nanosi samo štetu – kaže Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da su se njegovi saradnici tokom jutra obratili Beograđanima kako bi im pružili neophodne tehničke informacije. On je dodao da će se sa takvom praksom nastaviti tokom trajanja rekonstrukcije, a da će zaposleni u Sekretarijatu za javni prevoz i Sekretarijatu za saobraćaj svakodnevno na ovu temu informisati Beograđane.

#Beograd

#Zoran Radojičić

'