AKTUELNO

Saobraćaj na Trgu Republike i u Kolarčevoj ulici u Beogradu od danas će biti obustavljen, a trolejbuske i autobuske linije koje prolaze tom trasom biće skraćene ili ukinute.

-Ušli smo u drugu fazu radova na Trgu Republike. Radovi na Trgu Republike su počeli još prošle godine, u avgustu mesecu, a rok za izvođenje radova je 420 dana - rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prva faza, kako naglašava, odnosno popločavanje pešačkog dela Trga je završena, a sada u drugoj fazi radiće se kolovozne konstrukcije dela Kolarčeve, Dečanske, Francuske i Vasine ulice.

-Trg će izgledati sasvim drugačije u odnosu na izgled od ranije, modernije, lepše, prostranije, a i kolovozna konstrukcija biće popločana i to je nešto što će dati drugačiji izgled samom centru grada - istakao je on i naglasio da Kolarčeva ulica nije u funkciji za saobraćaj.

-Ne možete skrenuti iz Prizrenske, ne možete iz Francuske preko Kolarčeve doći do Terazija - istakao je on.

Foto: TvPink Printscreen

Trolejbuske linije 19, 28 i 41 biće ukinute, a trolejbusi 21, 22 i 29 ići će do Trga Slavija kao lokalne linije 21L, 22L, i 29L, saopštio je GSP.

Kako navodi GSP, autobusi 31 i 27 imaće privremeno krajnju stanicu ispred Palate Albanija.

Autobusi 24, 26, 37 i 44 prolaziće kroz Francusku ulicu, Braće Jugovića, Bulevar despota Stefana, Dečansku i Trg Nikole Pašića, a zatim će nastavljati redovnom trasom.

Najavljeno je i uvođenje autobuske linije 22A na relaciji Trg Slavija - Palata Albanija. Izmenjene su i linije noćnog prevoza.

#Autobus

#Trg republike

'