AKTUELNO

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je početak druge faze radova na rekonstrukciji Trga Republike za 1. april, od kada će i saobraćaj u tom delu grada biti u potpunosti drugačije organizovan.

Saobraćaj će od 1. aprila na Trgu Republike biti zatvoren, kao i Kolarčeva ulica, kazao je Mladenović, navodeći da pojedine linije gradskog saobraćaja biti skraćene, poput trolejbuskih 21, 22 i 29.

One će ići samo do Slavije, dok će linije 19, 28 i 41 biti ukinute, a linija 40 biće pojačana. Autobuske linije 27 i 31 ići će do Palate Albanija gde će biti i okretnica. Kretaće se Ulicom kralja Milana, a uvodi se i tzv. "šatl" linija 22a.

To je autobus koji će saobraćati na potezu od Trga Slavija do Palate Albanija i na taj način nadomestiti trolejbuske linije koji će imati okretnicu na Slaviji, naveo je Mladenović.

Trolejbusi više neće ići do Studentskog trga, dok će kroz Ulicu kralja Milana saobraćati isključivo autobusi 27, 31 i 22a.

- Sve ove promene biće aktuelne praktično do kraja godine, mada ćemo se truditi da radovi na Trgu Republike budu gotovi što pre, s obzirom da su počeli u avgustu prošle godine i da je rok za završetak 420 dana. Skretanje iz Prizrenske u Kolarčevu biće onemogućeno, a vozači neće moći da dođu ni do Terazijskog tunela ili Francuske ulice iz Kralja Milana, već će morati da skrenu kod Igumanove palate - naveo je Mladenović.

Vozači motornih vozila neće moći do Trga Republike ni iz Francuske, već moraju da skrenu u Braće Jugovića i nastave dalje Dečanskom, kuda će ići i javni prevoz.

- Apelujem na sugrađane da prate obaveštenja nadležnih sekretarijata. Trg Republike je morao da bude rekonstruisan jer je bio prilično zapušten, a nakon okončanja radova imaćemo moderan trg, sa velikim prostorom u kojem ćemo zaista uživati - dodao je Mladenović.

On je podsetio da se večeras otvara 66. filmska smotra najboljih dokumentrarnih i kratkometražnih filmova, te da će takođe večeras biti dodeljena nagrada za životno delo istaknutoj novinarki Bojani Andrić.

Podsetio je da Martovski festival predstavlja reviju domaćih dokumentarnih i kratkometražnih filmova, uz učešće stranih autora, a da je ove godine u selekciji više od 4.000 ostvarenja kratkog metra.

#Trg republike

'