AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će ugovor o rekonstrukciji Trga Republike, uz prateću dokumentaciju, biti javno objavljen 1. novembra kada izvođač bude završio radove i preda kolovoz na upotrebu

- Tog dana ćemo objaviti ugovor, tendersku dokumentaciju kao i čitav projekat. Do kraja godine sledi sravnjivanje svih računa sa izvođačem kako bi se uradio konačni obračun... Odgovorno tvrdim da će izvođaču biti plaćeno manje od 768 miliona dinara (oko 6,3 miliona evra), znači manje nego što je pisalo u prvom ugovoru, jer ima više manjkova radova nego što ima viškova radova - rekao je Vesić.

On je istakao da je "to je najbolji odgovor svima koji su pisali i govorili razne neistine, svim lažima da se kocke preslažu o trošku građana.

Vesić je dodao da za pripadnike prethodne vlasti, koji najviše kritikuju obnovu centralnog gradskog trga, "nije nikakav problem da kažu da je vrednost radova viša od deset miliona evra jer za njih tri miliona evra nije ništa".

- O tome najbolje govori činjenica da nam je ostavljen dug u Gradu od 1,2 milijarde evra, pa im onda razlika u vrednosti ugovora od tri miliona evra ne znači mnogo - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je podsetio da je pre tri dana u Luksemburgu sa EIB-om potpisao važan ugovor za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, koja se obećava više od 30 godina, ali je niko nije izgradio.

Naveo je da će izgradnja, koja počinje na proleće, koštati 48 miliona evra, od čega će Grad Beograd obezbediti 13 miliona evra, a Evropska investiciona banka je dala pod povoljnim uslovima kredit od 35 miliona evra.

Vesić je rekao da je raspisan tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči i da će biti završen u narednih nekoliko nedelja.

- S Ministarstvom građevine radimo na projektu rekonstrukcije Zrenjaninskog puta, a to su tri najveća problema građana na levoj obali Dunava. Ovo je prvi put da neko misli o svemu tome i rešava njihove probleme - zaključio je zamenik gradonačelnika Beograda.

#Goran Vesić

'