AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je rekao da su se za učešće na licitaciji prijavila četiri pravna lica, a najveću ponudu dalo je preduzeće koje se bavi upravljanjem nekretninama.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je građevinska parcela, površine 2,1 hektar u Bloku 53, prodata za 200 miliona dinara na današnjem javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Za učešće na licitaciji prijavila su se četiri pravna lica, a najveću ponudu dalo je preduzeće koje se bavi upravljanjem nekretninama, navodi se u saopštenju Beoinfa.

- Početna cena koja je bila predviđena oglasom o javnom nadmetanju iznosila je 128,3 miliona dinara. Uspešno javno nadmetanje za otuđenje građevinskog zemljišta potvrđuje transparentnost licitacija koje sprovodi Direkcija i govori o poverenju investitora da svoja sredstva ulože u nepokretnosti koje otuđuje Grad Beograd - rekao je Vesić.

Zemljište koje je danas prodato nalazi se iza carinske ispostave "Terminal Beograd", u blizini auto-puta E70.

- Na tom prostoru planirane su površine za privredne delatnosti i privredne zone, na kojima je moguće graditi objekte privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene, kao i prateće infrastrukture - naveo je Vesić.

Najavio je i da je u pripremi za otuđenje još nekoliko građevinskih parcela na području Bloka 53, koji se nalazi u okviru privredne zone auto-puta u Novom Beogradu.

Vesić je dodao i da je Direkcija započela aktivnosti na opremanju lokacije nedostajućom infrastrukturom, kako bi stvorila uslove za dolazak što većeg broja investitora.

#Goran Vesić

#Novi Beograd

'