AKTUELNO

Početna cena bila je 46,8 miliona, a najveću cenu ponudilo je privredno društvo za proizvodnju, promet i usluge iz Loznice.

Zemljište u Južnom bulevaru prodato je za 83 miliona dinara na današnjem javnom nadmetanju koje je obavljeno u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je naveo, za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora i početna cena za zemljište bila je 46,8 miliona dinara, a najveću cenu od 83 miliona dinara ponudilo je privredno društvo za proizvodnju, promet i usluge iz Loznice. On je objasnio da, s obzirom da je prodaja ovog zemljišta oglašena prvi put, investitor ima pravo u skladu sa gradskom odlukom na popust od 30 odsto prilikom jednokratnog plaćanja u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o otuđenju.

- Na ovaj način u budžet Grada Beograda biće uplaćeno 58,1 milion dinara i dodatno će u postupku pribavljanja građevinske dozvole investitoru biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta - pojasnio je Vesić.

Dodao je da se lokacija nalazi u Južnom bulevaru, između ulica Maksima Gorkog i Vladimira Karića, da građevinsku parcelu čine dve katastarske parcele u svojini Grada Beograda, površine 313 kvadratnih metara, te da je lokaciji planirana izgradnja stambenih objekata sa delatnostima, u zoni koja predstavlja mešovito urbano tkivo.

Vesić je naveo da je tu dozvoljena izgradnja više porodičnih stambenih zgrada u kojima je delatnost zastupljena do 30 procenata.

Dodao je da je obaveza investitora da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru građevinske parcele, dok će Direkcija sprovesti uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa regulacionim planom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

#Goran Vesić

#Prodaja

'