AKTUELNO

Nakon što je celu noć bio na društvenim mrežama, Neđeljko Đurović (28) nožem je ubio Miloša Mileusnića (24) na Zvezdari. Profesor dr Jovan Marić, psihijatar, izjavio je da ovo ubistvo liči na psihotično ubistvo, a ne na psihopatsko.

- Postoji granični poremećaj ličnosti koji ima psihotične dekompenzacije, što znali da ta osoba uđe u kratkotrajnu fazu psihoze, a to je kada nema kontrolu. Ubiti nepoznatu osobu zaista nije normalno - naveo je Marić za Novo jutro TV Pink.

On je upozorio i da marihuana može da dovede do kanabis psihoze, stanje otuđenosti od realiteta.

Foto: TvPink Printscreen

- Roditelji, pratite vašu decu, ne dozvolite igrice, to nisu igrice, već ubistva - upozorava Marić.

Lazar Glišović, kriminolog, rekao je da u ovom slučaju ubistva može da se govori o neuračunljivosti ili bitno smanjenoj uračunljivosti.

Foto: TvPink Printscreen

- To znači da izvršilac u određenim trenucima nije mogao da shvati značaj svog dela, niti da upravlja svojim postupcima usled privremene duševne poremećenosti. Prema onome što sam saznao, to lice je mnogo vremena proveo na društvenim mrežama i tamo je video svoje poznanike i njihove živote koji su u toj ulepšanoj stvarnosti njemu delovali kao uspešni, što ga je bacilo u neka razmišljanja da nije zadovoljan svojim životom - naveo je Glišović.

Dino Tutundžić, autor Mudrolija sa Tvitera, ocenio je da na društvenim mrežama može da se primeti ako je neko nezadovoljan.

Foto: TvPink Printscreen

- Danas ljudi ili kreiraju ulepšanu verziju sebe, ili agresivniju, pa na Tviteru ispoljavaju veću agresiju nego što ona jeste - kazao je Tutundžić.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#Jovan Marić

#Ubistvo

#Zvezdara

'