AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo Miloša Mileusnića (24) na Zvezdari, Neđeljko Đurović (28), navodno je u policiji priznao zločin, tvrdeći da je, nesrećan i nezadovoljan svojim životom, žrtvu izabrao - nasumično.

Uhapšeni mladić je, kako nezvanično saznajemo, rodom iz Požarevca, ali ima stan u Ulici Dimitrija Tucovića, gde se zločin i dogodio. On bi u utorak trebalo da bude saslušan u beogradskom Višem tužilaštvu.

Student iz Čačka Miloš Mileusnić izboden je kuhinjskim nožem u nedelju ujutru oko šest sati u hodniku zgrade u kojoj je živeo kao podstanar sa cimerom. Sa mnogobrojnim ranama prevezen je u Urgentni centar, gde je, ipak, podlegao povredama. Policija je danas saopštila da je uhapšen Neđeljko Đurović, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

- Sumnja se da je u Ulici Dimitrija Tucovića dvadesetčetvorogodišnjem mladiću oštrim predmetom naneo teške povrede, usled kojih je on preminuo u Urgentnom centru. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova - navode u MUP.

Stanari ulice u kojoj se dogodio zločin ne mogu da veruju kakav užas se desio ispred njihovog kućnog praga. Pojedine komšije ispričale su da su osumnjičenog viđale povremeno u parku blizu groblja.

- Sretala sam ga u kraju s vremena na vreme. Videla sam ga sa jednim drugom u parku pre manje od mesec dana - uznemireno je ispričala komšinica.

Muškarac iz zgrade u blizini mesta ubistva kaže da ga je veoma potresla čitava situacija.

Foto: Facebook

- Imam unuka koji ima 25 godina, odmah sam pomislio da je isto to moglo i njemu da se dogodi. Ne mogu ni da zamislim šta bih uradio. Roditelji dete poslali na studije, a sad dolaze da ga uzmu i sahrane - kroz suze priča jedan od komšija.

- Čuo sam da je istrčao iz prevoza na stanici prekoputa zgrade i na izlasku rekao - Idem sad nekog da ubijem i gotovo!

Mladić je, kako se saznaje, iz imućne požarevačke porodice. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu sa desetkom, a potom i master. Navodno je zaposlen u lokalnom preduzeću u Kostolcu. Prema nezvaničnim informacijama, nema kriminalnu prošlost, niti je dovođen u vezu sa teškim krivičnim delima. Pre nekoliko godina je navodno "zaradio" prijavu jer je kod njega pronađen džoint. Poznanici iz Požarevca kažu za njega da je, navodno, dugi niz godina imao problema sa narkoticima. Još kao dečak je, kažu, mnogo patio i bio nesrećan zbog neslaganja roditelja.

Foto: Pink.rs

U Čačku, posle vesti o smrti njihovog Miloša, očajavaju od tuge za svojim mezimcem. Majka V. Mileusnić, otac G. Mileusnić, sestra A. Mileusnić, ostala mnogobrojna rodbina, komšije i posebno Miloševi prijatelji su bili u šoku od bola i tuge. Kažu da je bio omiljen među drugovima, uvek nasmejan, pun elana, da je uvek bio spreman da se svakome nađe u neprilici i da mu pomogne.

- Tako su ga vaspitali roditelji. Iako je njegov otac čuveni, ugledni hirurg u čačanskoj bolnici, uvek je bio normalan, prizeman čovek. Izlazio je u susret stotinama Čačana, koji ga obožavaju. Isto je i sa Miloševom majkom V. Mileusnić. Nisu oni to zaslužili. Nisu za ovakvu tugu i kaznu - rekla je njihova rođaka, koja ne može da zaustavi suze posle tragedije koja je zadesila ovu porodicu.

U njihovoj porodičnoj kući u Čačku juče nije bilo nikoga. Roditelji su otišli u Beograd, kako bi preuzeli telo pokojnog sina, a i tamo im je mlađa ćerka A. Mileusnić, koja takođe studira u prestonici. Miloš je bio apsolvent na jednom od privatnih fakulteta u Beogradu. Još nije poznato kada će Miloš biti sahranjen.

Poznanik osumnjičenog Neđeljka Đurovića, koji je imao stan u Beogradu, ali i centru Požarevca, kaže da mu je neshvatljivo da je tek tako mogao da ubije nedužnog mladića kojeg nije ni poznavao.

- On je uvek bio pristojan i delovao sasvim normalno. Uvek mi se ljubazno javljao u gradu ili kafiću i smatrao sam ga OK momkom. Znam da je studirao u Beogradu i da i tamo ima stan. Pričalo se da se drogira, da godinama koristi marihuanu, ali nikad nisam mogao da primetim da je pod uticajem nekih opijata. Zapanjio sam se kad sam čuo da je uhapšen - kaže poznanik osumnjičenog.

#Ubistvo

#Zvezdara

'