AKTUELNO

Opština Voždovac i Udruženje pedagoga fizičke kulture sa te opštine dodelili su danas nagrade najuspešnijim đacima-sportistima u futsalu, atletici i rukometu u prvom polugodištu ove školske godine.

Nagrade je najboljima uručio član Veća zadužen za sport i omladinu Milan Todić, koji je rekao da je opština prepoznala značaj očuvanja školskog sporta.

Među nagrađenima je i Vlada Samardžija, učenik trećeg razreda Dvanaesta beogradske gimnazije, sa svojim rukometnim timom osvojio je zlato na opštinskom i gradskom takmičenju.

On se rukometom bavi već sedam godina i kaže da mu ovo priznanje mnogo znači.

- Osvojili smo prvo mesto na opštinskom i gradskom takmičenju, konkurencija je bila jaka, bili smo u teškoj grupi, ali smo prošli i osvojili zlato. U martu idemo na međuokružno takmičenje i nadamo se dobrom uspehu - kaže ovaj srednjoškolac.

Generalni sekretar Sportskog saveza Voždovca Srđan Milić, kaže da je u planu da se u junu dodele nagrade u tri nove discipline najboljim sportistima voždovačkih osnovnih i srednjih škola.

- Školska sportska takmičenja finasira opština preko Sportskog saveza, što mališanima koje sebe vide u sportu puno znači - rekao je Milić.

#Uspeh

#Učenici

'