AKTUELNO

Učinili smo veliki napor kako bismo stali na put rušenju radničkih prava, suzbili smo velikim delom rad na crno i ostvarili dobar rezultat tokom prethodne godine kroz projekat Reci Ne radu na crno - rekao je ministar.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa inspektorima Inspektorata za rad i poručio da se resor kojim on rukovodi aktivno bori za bolje uslove rada inspektora kako bi mogli da obavljaju svoj posao što efikasnije sa ciljem da građanima omoguće zagarantovana radnička prava.

- Učinili smo veliki napor kako bismo stali na put rušenju radničkih prava, suzbili smo velikim delom rad na crno i ostvarili dobar rezultat tokom prethodne godine kroz projekat Reci Ne radu na crno. Za to ste zaslužni prvenstveno vi i hvala vam što štitite naše radnike i odgovorno radite svoj posao - rekao je Đorđević, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je podsetio kakva je bila situacija kada je došao na čelo ovog resora, kakva je sada i predstavio planove za 2019. godinu.

Kada sam došao na čelo ovog resora inspektori nisu imali sredstva za rad, štampače, kompjutere. Lično sam se zalagao da učinimo sve što je moguće da popravimo tu situaciju. Sada imaju kompjutere, ove godine nas očekuje uvođenje elektronske uprave za dokumentaciju, što će im omogućiti da budu operativniji. Radimo na novim službenim legitimacijama, a u planu nam je još mnogo toga kako bismo vam omogućili da radite brže i bolje. Zaštićeni radnici i zadovoljni poslodavci su ono čemu težimo, nastavite odgovorno da radite svoj posao i verujem da ćemo uspeti u tome , rekao je Đorđević.-

Pored ministra Đorđevića, sastanku su prisustvovali i v.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović, kao i predstavnici regionalnih Inspektorata.

#Zoran Đorđević

'