AKTUELNO

U akciji spasavanja učestvovalo je oko desetak ljudi.

Na Ski-centru Brezovica spašen nemački turista koji se na najvišem vrhu juče zaglavio u magli Brezovica, 31. decembar 2018. godine Nemački turista Patrik Vaišelbaumer ( Patrik Weichselbaumer ), koji se sinoć u večernjim časovima zbog lošeg vremena i guste magle zaglavio na najvišem vrhu na Ski-centru Brezovica, Piribregu na visini od 2542 metara, uspešno je spasen nakon akcije gorske službe za spasavanje - Dane tim Brezovica .

Foto: Pink.rs

U akciji spasavanja učestvovalo je oko desetak ljudi. Akcija je nakon upućenog poziva za pomoć, organizovana je u vrlo kratkom roku, a iz spasilačkog Dane tima su naveli da je spasilačka misija prošla bez problema i ako im vremenski uslovi nisu ni malo išli na ruku.

- Nakon duže potrage Patrik je spasen i sproveden do hotela Molika na skijalištu gde mu bila pružena prva pomoć. Pronađen u teškom stanju sa jakim promrzlinama. Dobro je da smo u akciju krenuli bez odlaganja i ja se ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u akciji. Nakon nekoliko časova potrage akcija je završena uspešno što je i najvažnije. Patrik je sada dobro - rekao je Nenad Gligorijević iz Dane tima.

Foto: Pink.rs

Turista Patrik čiji je život bio ugrožen se zahvalio svim ljudima koji se nisu štedeli i krenuli u njegovu potragu i ako su uslovi za tako nešto bili izuzetno teški.

Istakao je da je Ski-centar Brezovica, prelepa planina sa puno zimskih čari i da će trenutak i ljude koji su ga spasili pamtiti celog života

#planina

'