AKTUELNO

Gradski menadžer kaže da je u prestonicu već došlo više desetina hiljada turista što obećava da će ih u novogodišnjoj noći biti još više.

Vesić kaže da je grad Beograd postao zasluženo turistička prestonica ovog dela Evrope i da se u hotelima i restoranima već sada ne može naći slobodno mesto.Sinoć, na prvom od četiri novogodišnja koncerta bilo je oko 15.000 ljudi i pokazalo se da je odluka Grada da se Nova godina slavi četiri dana bila dobra jer je grad pun turista - rekao je gradski menadžer za RTS.

Povodom novogodišnjih praznika pripremljeno je mnogo programa koji obećavaju dobar provod, rekao je Vesić i podsetio da strani turisti troše oko 300 evra dnevno, a domaći 200.

- Prošle godine zvanično smo imali zaradu od oko 17 miliona evra, a nezvanično je ona iznosila i celih 20 miliona, jer je deo gostiju ostajao kod rođaka i prijatelja. Ove godine programi su produženi na četiri dana i zato očekujemo veći prihod od zarade od restorana, boravišne takse i ostalih sadržaja - kaže Vesić.

Ocenivši da je turizam najbrže rastuća grana privrede u Beogradu, on je naglasio da povećanje turističke ponude i događaja veoma utiče na povećanje broja posetilaca.

Vesić je podsetio da se pored novogodišnjih programa, na Beogradskom sajmu održava manifestacija "Beogradska zima", a otvoreno je i klizalište na Trgu Nikole Pašića.

- Takođe, organizovane su i druge manifestacije poput Ulice otvorenog srca, Trga otvorenog srca i drugih - rekao je Vesić i ocenio da je Beograd time na najbolji način pokazao kako se dočekuju turisti i kako se sprema neko ko želi da za svoj grad ostvari dobru zaradu.

Autor: S. Antonić

'