AKTUELNO

Sećanje na njega ne bledi.

Na današnji dan navršava se 11 godina otkako je u 26. godini poginuo Toše Proeski. Tog dana region je zanemeo kada se je odjeknula vest o saobraćajnoj nesreći na auto-putu Zagreb - Lipovac u kojoj je život izgubio jedan od najvoljenijih pevača.

Foto: Wikipedia

Tošetov glas zauvek je utihnuo pre više od decenije, ali sećanja na njega ne blede. Publika ga pamti po anđeoskom glasu i toploj duši koja ga je krasila. Njegove pesme slušaju se kao i vreme kada su objavljene.

Svojim vrhunskim interpretacijama zauvek je ostavio trag na domaćoj muzičkoj sceni. Muzičko obrazovanje je sticao na Muzičkoj akademiji u Skoplju, usavršavao se u Njujorku kod učitelja kod kojih su se podučavali vrhunski tenori poput Lučijana Pavarotija. Imao je velike hitove u duetima s Gocom Tržan,Tonijem Cetinskim, Esmom Redžepovom i Antonijom Šolom, koja je za njega napisala hit "Srce nije kamen".

Foto: E-stock

PROČITAJTE JOŠ: OBE SU TALENTOVANE ZA MUZIKU! Ovako izgleda sestra Aleksandre Radović! (FOTO)

Toše je živeo za koncerte i razmenu energije sa publikom, a ostao je upamćen njegov poslednji nastup kada je za publiku imao poseban zahtev. On je zamolio sve prisutne da sa svojim mobilnim telefonima naprave "zvezdano nebo" i da ne dozvole da se ono ugasi.

Autor: J. R.

#Toše Proeski

'