AKTUELNO

Posle ovoga će je svi gledati drugim očima.

Pevačica Zlata Đurković pre nekoliko dana svojom najemotivnijom pričom šokirala je zadrugare sa kojima deli luksuzno imanje Zadruge, ali i publiku kraj malih ekrana koji su na društvenim mrežama iskazali poštovanje zbog svega što je ona preživela.

Foto: TvPink Printscreen

Za portal Pink.rs, njen suprug Vladimir Novaković u početku nije hteo da otkriva njenu potresnu životnu priču, ali nakon što je Zlata sve otkrila on je pristao da do najsitnijih detalja ispriča sa čim se sve njegova supruga borila i kako je iz svega toga izašla kao pobednik.

Ja sam sa njom u braku 4 godine, a koksaki je dobila pre 10 godina. Deca su bila veoma mala kad je Zlata otišla od bivšeg supruga nekoliko godina pre toga. Bila je samohrana majka. Živela je u Užicu. Noću je pevala, a danju radila u užičkoj bolnici da bi prehranila decu, s obzirom na to da je završila Višu medicinsku. Radila je bez prestanka nekoliko godina. Takav tempo života je ostavio stravične posledice na njeno zdravlje, a okidač je bio kad joj je bukvalno na rukama umrla mlada u Bratuncu, o čemu je i štampa obaveštavala. Posle toga je na povratku doživela saobraćajnu nesreću i sve je krenulo nizbrdo. Stravičan stres sa umorom i neurednim životom je prouzrokovao da ona dobije koksaki koji je napao centralni nervni sistem, creva i srce. Nije mogla da izdrži sama, pa se u polumrtvom stanju preselila u rodno Smederevo gde joj žive majka i otac. Bukvalno tri godine nije znala za sebe i imala je konstantnu temperaturu. Smršala je do granica anoreksije i od slabosti nije prepoznavala ni rođenu decu. Majka ju je hranila na slamčicu i vodila računa o njoj i deci. Za sve to vreme njena karijera nije postojala i ona se nije bavila pevanjem. Koksaki je ostavio trajne posledice na njeno zdravlje, tako da su joj redovna hrana i san najbolji lek - otvorio je dušu ovog puta Vladimir Novaković.

Foto: Privatna arhiva

Nakon njenog oporavka, Zlata se preselila u Beograd i počela da živi sa Vladimirom. Njen suprug je u više navrata naglašavao da je ona vrlo vredna osoba, da bez obzira ne to koliko imaju uvek nastoji da pomogne i da svoj talenat unovči.

Posle četvrtog razreda osnovne škole njene dece, nakon oporavka, ona se sa decom preselila u Beograd, gde smo se venčali i živimo zajedno. Žao mi je što u to vreme nisam bio sa njom da to sve lakše pregura. Zato mi je i sada teško kad vidim da joj je loše. Ona je celog života navikla da sama zarađuje za svoje parče hleba. Kakva god da je moja finansijska situacija ona želi da doprinese poslom koji najviše voli, a to je pevanje. Zajedno smo shvatili da je učešće u najgledanijem rijalitiju jedan od načina da narod sazna kakva je ona kao osoba, a posebno kao pevačica, i da kad izađe proba da "naplati" svoju dugogodišnju borbu sa vetrenjačama - izjavio je Vladimir.

Pročitaj više: ŠTO LAŽEŠ DA IMAŠ SINA U KINI: Miljana URLALA na Tomu, a onda joj je on rekao da ZNA KAKO JE ZARAĐIVALA ZA ŽIVOT! (VIDEO)

I.R.

#Zlata Đurković

'