AKTUELNO

Ona je otkrila i ko joj je najveća podrška.

Celu ujdurmu oko izbora za gradonalečnika prekinula je Ivana Španović postavši svetska šampionka u skoku u dalj u Birmingenu i time ispisala istoriju srpske atletike. Od tada cela Srbija ne prestaje da priča o zlatnoj Novosađanki.

Foto: Tanjug

Nakon osvojene zlatne medalje Španovićeva je sletela na beogradski aerodrom gde su je dočekali brojni građani sa balonima i cvećem. Ona je eksluzivno za emisiju "Premijera" otkrila i kako se oseća:

Sad me je malo već i prošlo. Najlepše emocije su nastupale onog momenta kada sam shvatila da sam postala ono za šta sam se spremala i ono što sam dugo očekivala. U principu to je nešto što je posle svega moralo da se desi i nije me iznenadilo. Naravno da sam posle toliko očekivanja bila srećna što se to desilo.

Foto: Pink.rs

Ona je istakla  bitan podatak da, iako je svetski rekord oborila u Brimingenu, to u njenoj karijeri nije najdalji skok.

Nije mi to lični najveći skok na ovom prvenstvu već 7.24 skok prošle godine u Beogradu ali to je opet, s' druge strane, najbolji rezultat na svetu ove godine i onda je to dovoljno dobar tezultat s' obzirom na to da sam sa ovim rezultatom pobedila. Ponosna sam, ali ne govorim samo u svoje ime već i u ime celog svog tima jer sam ne bih mogla. Tim je sastavljen od ljudi gde svako zna šta radi dopunjujemo se i funkcionišemo kao mala porodica i ne možemo drugačije nego ovako - izjavila je Šapovićeva.

Foto: TvPink Printscreen

Ivanu Šapanović svetsku šampionku u skoku u dalj u zgradi na  Andrićevom vencu primili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić i tom prilikom čestitali na uspehu kojim je doprinela našoj zemlji.

Foto: Pink.rs

Pored toga što je uspešna sportiskinja nije joj promaklo da spomene svoju najveću podršku, svog verenika koji je uvek uz  nju kada joj je najpotebniji:

Uvek mi pomaže, uvek. Volim da se osećam komotno kada radim nešto  veliko i meni bitno, svima nama je bitno. Bitno je da vlada dobra energija i da znamo za šta se spremamo i to je prelepo - rekla je Ivana.

Kako su šampionku dočekali i šta je ona rekla odmah po sletanju možete saznati u najnovijem izdanju emisije "Premijera" ili u video-snimku u nastavku.

J. Č.

#Ivana Španović

#Sport

'