AKTUELNO

Tuga Vesne de Vinče danas je ogromna zbog gubitka jako bitnog muškarca u njenom životu.

Novinarka, spisateljica i vlasnica modne kompanije objavila je fotografiju na svom Instagram nalogu opraštajući se od velikog prijatelja i saradnika Radeta Brajovića. Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" preminuo je sinoć u Beogradu nakon kraće i teške bolesti, a tužne vesti potvrdili su članovi njegove porodice.

Foto: Pink.rs/S. Zindović

Zbog Radetovog odlaska tuga Vesne de Vinče je nemerljiva, jer je upravo sa njim godinama radila, te su postali veoma bliski prijatelji i saradnici.

- Otišao je na nebo jedan od najboljih među nama - Rade Brajović, divno ljudsko biće, vrhunski novinar i urednik, vanserijski patriota, borac za slobodu i pravdu, otac i muž kakvog svako može poželeti, moj brat, moj učitelj. Moja velika duša, čovek koji me je motivisao da uvek koračam uspravno, hrabro, intelektualno… Pijem i plačem… Neka bude borba neprestana! … Slava mu! - napisala je De Vinča na Instagramu.

Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada - „Svetozar Marković", „Dimitrije Davidović“, više godišnjih nagrada „Večernjih novosti" i nagrade za životno delo „Slobodan Glumac“, a prošle godine i UNS-ove nagrade za životno delo, kao i „Evropskog medijskog Oskara“.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana vlasnica modne kompanije "Miss Yu" oglasila se na društvenim mrežama, otkrivši da je nakon 19 godina morala da se iseli iz svog doma, tačnije splava.

Autor: pink.rs