AKTUELNO

Danas se u Srbiji obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, koji ima za cilj da ohrabri sve žene koje se bore s ovom bolešću, ali i ukaže na važnost preventivnih pregleda, koji umnogome mogu pospešiti izlečenje od ove maligne bolesti. S rakom dojke uspešno su se izborile i pojedine javne ličnosti sa naše estradne scene, a među njima su Anabela Atijas, Tina Ivanović, Kija Kockar, Ivana Žigon i druge.

Pevačica Anabela Atijas imala je samo 19 godina kada je operisala rak dojke, a o svom iskustvu više puta je, potpuno iskreno, javno govorila, ne bi li skrenula pažnju svim ženama, a posebno mladim devojkama.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe pevačica Tina Ivanović je takođe operisala karcinom dojke. Ona je jednom prilikom otikrila da je primetila promene u dojci i da se odmah obratila lekaru.

Imala sam tri operacije, ali hvala dragom Bogu, sve je u redu. Sve se na vreme otkrilo, bio je dobroćudni tumor, iako su mi u početku rekli da je zloćudni u pitanju, ali se na kraju ipak ispostavilo da je dobroćudni, na moju veliku sreću. Treba imati poverenja u svog doktora i to je ključna stavka do izlečenja, i ovim putem puno pozdravljam svog doktora, koji je divan čovek i imala sam potpuno poverenje u njega. Davao mi je nadu posle prve biopsije, kad smo dobili rezultati i ispostavilo se da je benigno, svi smo danuli dušom. Sada sam, opet kažem hvala Bogu, potpuno zdrava, prava, evo vidite, lepa, prelepa - pričala je pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Kija Kockar je takođe pobedila opaku bolest, te je govorila kako se osećala kada je saznala da ima tumor. Kija je otkrila da joj je trebalo par dana da skupi hrabrost i da ode ko lekara, a to je učinila te se operisala na Institutu za onkologiju u Beogradu. Priznala je da joj je trebalo vremena da se oporavi od svega, ali da sada vodi računa i da su zbog njene situacije njene drugarice sve krenule redovno na preglede što je čini srećnom.

Foto: TV Pink Printscreen

Ivana Žigon je pričala o svojoj borbi s karcinomom dojke. Ona je jedno prilikom rekla da je vodila veliku borbu sa sobom ali je ipak par dana nakon operacije rešila da se vrati normalnom životu te je čak i zaigrala u predstavi u kojoj je pevala i igrala tri sata, a tada ju je u publici gledao upravo hirurg koji ju je operisao.

Foto: TV Pink Printscreen

Ove dame su više puta govorile o borbi sa karcinomom, te su više puta pozvale sve žene da redovno idu na kontrole i da se pregledaju!

Autor: pink.rs