AKTUELNO

Nakon što je Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, pobedila na ovogodišnjoj “Pesmi za Evroviziju”, publika je poželela da sazna nešto više o njoj.

Iako je osvojila svet pesmom “Džanum”, o njenom životu se malo znalo jer je mlada umetnica više bila u “drugom” planu, komponujući i pišući za druge izvođače. Mi smo sada odlučili da posetimo kraj u kojem Teya Dora živi, te čujemo kakva je komšinica.

- Pratili smo Beoviziju i oduševili smo se kada smo videli našu Teodoru. Nisam imala pojma da je poznata. Glasali smo za nju u finalu i stvarno smo bili presrećni kada je pobedila - rekla je jedna komšinica i dodala:

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

- Kako ste je doživeli na televiziji, kako je reagovala kada su je proglasili pobednicom, takva je i ovako, u stvarnom svetu. Potpuno neposredna i na neki način povučena. Mislim da ni ona sebe ne doživljava kao poznatu ličnost, zato se na neki način i “krila”. Potpuno je neupadljiva, ali njena muzika nije.

Istu impresiju je imao i mladić koji živi u njenom ulazu.

- Pošto smo negde bliski generacijski, upoznat sam sa njenim radom, ali više zbog drugih. Devojka stvara muziku, uživa u tome i ne traži svojih pet minuta u medijima. Ipak, sada mi je drago što sve više ljudi zna za nju jer je veoma talentovana - rekao je Luka, koji je takođe glasao u finalu.

- Naravno da je dobila moj glas, nije bilo druge opcije. Bio sam ubeđen da će Breskvica pobediti, zbog armije fanova, ali sreća da su Tejin talenat prepoznali članovi žirija. Marija je car - istakao je dečko, a potom smo sreli i jednu baku koja poznaje i Tejinu majku.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

- Devojčica je malo čudna, ne priča puno, ali uvek se javi i veoma je prijatna. Verovatno su svi umetnici tako malo mislima negde drugde. Znajući joj majku, ne sumnjam da je dobro dete. Jasna je divna žena, ali ima potpuno drugu energiju, dosta je komunikativna i energična - priča nam starija gospođa i dodaje:

- Bilo joj je teško kada je poslala Teodoru u Ameriku, sećam se tog perioda... Nije lako imati jedno dete i da tako mlada ode u beli svet.

Komšije dobro poznaju pevačicinu majku, ali o prerano preminulom ocu ne znaju ništa.

- Ne pamtimo njenog oca... Otkada ih znam, njih dve su same ovde. Čovek je valjda radio u inostranstvu, pa je Teodora tamo provodila vreme sa njim - rekli su nam najbliži susedi.

Autor: N. Ž.