AKTUELNO

I dalje se ne stišava bura nakon nacionalnog izbora za srpskog predstavnika na ovogodišnjoj Evroviziji. Pobedu je odnela Teya Dora, koja će nas predstavljati pesmom "Ramonda", dok je na drugom mestu završila Breskvica s pesmom "Gnezdo orlovo", koja je važila za glavnog favorita.

Na festivalu "Pesma za Evroviziju" pobednika je birala publika, ali i stručni žiri. Publika je bila naklonjena Breskvici, koja je dobila najviše glasova, znatno više od Teya Dore kojoj je, pak, bio naklonjen žiri, te se sveukupno našla na prvom mestu zvanične tabele, što je pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama. Brojni Breskvičini fanovi digli su pobunu, a sve je otišlo toliko daleko da su čak najavljeni protesti ispred zgrade Javnog servisa, ali i kontraprotesti.

Foto: E-Stock

Na meti brojnih kritika našla se i članica stručnog žirija festivala Sajsi MC, koja Breskvici nije dodelila nijedan poen, zbog čega su je mnogi optužili za namerno sabotiranje ove učesnice koja se sada, u emisiji "Amidži šou" na Pinku, prvi put javno obratila Sajsi.

Poručila bih joj da se nadam da joj niko nikad u životu neće dati nula bodova - rekla je Breskvica u emisiji koja će biti emitovana večeras u 22h na TV Pink.

Podsetimo, Sajsi je pre nekoliko dana za medije obrazložila svoju odluku.

Moja dužnost nije da bilo kome šta objašnjavam, ja sam bila deo stručnog žirija, koji glasa po predviđenoj proceduri i ne vidim prostor da se dalje vodi polemika - rekla je ona za Telegraf.

Foto: E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ/IVAN MILOVANOVIĆ

Autor: pink.rs