AKTUELNO

Dugoočekivana premijera filma "Nedelja" Nemanje Ćernaića o životu Džeja Ramadanovskog održana je večeras u MTS dvorani u Beogradu.

Crvenim tepihom prošetali su glavni protagonisti serije na čelu sa Huseinom Alijevićem Husom, koji je u ovom filmu oživeo lik omiljenog muzičara, ali i Džejeve kolege.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Film "Nedelja" prikazuje život Džeja Ramadanovskog, njegovih bliskih prijatelja, ali i duh Dorćola sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Poznatog pevača glume ljudi koji nisu iz sveta glume - Husa i mali Alen Selimi.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Malo je onih novinara koji nisu zaplakali gledajući novi film "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom. Srca publike sigurno će osvojiti mali Alen Selimi, ali i Husein Husa Alijević, koji tumače lik pokojnog pevača.

Foto: Pink.rs

- Četiri meseca tražili smo ko će da igra Džeja, a onda je neko predložio Husu. Bio sam veoma upoznat s njegovom muzikom. Kad se pojavio na kastingu, shvatili smo da ga je poznavao, bio je na Sajmu njegov igrač, a i da dolaze iz istog sveta. Znali smo da on treba da bude veliki Džej. Doneo je jednu autentiku. Film "Nedelja" nije priča samo o muzici već i o dva brata Isu Leru Džambi i Džeju... Isto je bio kralj Dorćola i hteo je da postane kao njegov brat.

Jednu od zapaženih uloga u ovom ostvarenju dobio je i Marko Janketić, koji tumači lik kriminalca Isa Lera Džamba, poznatijeg kao kralj Dorćola. Uzbuđena glumačka ekipa potvrdila je nagađana da film, nastao u produkciji Telekoma Srbije, a po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Život ovog poznatog Dorćolca dočaraće glumačka ekipa u sastavu Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojsa Oljačić, Ivan Jevtović, Jovo Maksić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i drugi. Film će se od 18. januara naći na redovnom repertoaru bisokopa širom Srbije.

Autor: pink.rs