AKTUELNO

Danas su se navršile dve godine otkako je preminula legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir.

Njeni najbliži posetili su njenu večnu kuću u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju i odali joj počast.

Njena ćerka Ljubica Njegomir i danas se teško nosi sa gubitkom.

- Danas je dve godine kako je moja mama otišla. Bol ne prolazi s protokom vremena, već samo poprima oblik koji nam dozvoljava da radimo i nešto drugo, osim da razmišljamo o tome što se desilo. Naravno, svesna sam da nje nema, ali se i dalje borim s pitanjem da li se to stvarno dogodilo - kaže Ljubica domaće medije:

Foto: TV Pink Printscreen

- Kažu tugovanje ima nekoliko faza, a jedna od njih je prihvatanje. Kako da čovek tako nešto prihvati? Verujem da može da me razume samo neko ko je izgubio roditelje, majku pogotovo. Uvek jedan deo naše ličnosti ignoriše tu činjenicu. Ali moramo ići dalje, a naši voljeni će uvek živeti kroz nas. Hvala vam što i dalje negujete i čuvate uspomenu na moju majku Merimu - poručila je ćerka čuvene pevačice.

Foto: Printscreen

Merima Njegomir preminula je 20. novembra 2021. u 63. godini nakon kraće bolesti.

Ona se dva meseca borila s rakom.

Merima Njegomir snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge. Rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Pesma „Ivanova korita“ koju je Merima snimila 2001. godine na izuzetno tih i nenametljiv način postala je veliki hit.

Foto: INSTAGRAM.COM/MERIMANJEGOMIROFFICIAL, PINK.RS

Dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima.

Prva je od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu.

Kao urednica narodne redakcije RTS-a, bila je posvećena projektima vezanim za snimanje, čuvanje i promociju tradicionalne muzike Srbije.

Autor: Pink.rs