AKTUELNO

Osamdesete godine prošlog veka u Jugoslaviji definitivno je obeležio "Novi talas" i bendovi koji su tih godina žarili i palili. Ta vrsta muzike budila je bunt mladih, a autori su se pesmama obračunavali sa svetom, te su često stvarali stihove sa socijalnom tematikom.

Najveći od najvećih, po mnogima, bio je beogradski bend "EKV". Iako danas nije prva asocijacija na kultni bend, Ivica Vdović zvani Vd bio je jedna od ikona jugoslovenskog roka i, prema nekima, čovek koji je stvorio "EKV" kakav znamo.

Foto: Printscreen

Nažalost, Vd je bio i prva službeno registrovana HIV pozitivna osoba bivše Jugoslavije. Kada je jednom prilikom govorila o Vdoviću, velika prijateljica "EKV"-a Sonja Savić rekla je da mu je Beograd odmah okrenuo leđa i da su ga ljudi zbog bolesti masovno izbegavali, piše index.hr. Legendarna glumica tvrdila je da je Vdović bio najvažnija osoba "EKV"-a i čovek koji je stvorio Milana Mladenovića. Vd je stvorio i Margitu Stefanović, jer ju je on doveo u bend dok mu je bila devojka.

Zbog svoje bolesti, Vd je napustio grupu jer su mu vremenom svirke postale previše naporne. Umro je u Beogradu 1992. godine, od AIDS-a.

Foto: Printscreen

Sonja Savić je u jednom intervjuu rekla da je nakon smrti Ivice Vdovića ona saopštila tužnu vest njihovom prijatelju Darku Rundeku.

Kada me je pitao kako je umro, rekla sam da je samo pao sa kreveta u nekakvoj infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne - u suzama je rekla glumica, a Rundek joj je navodno odgovorio: Živeo je i umro kao anđeo , prenosili su domaći mediji.

Autor: Pink.rs