AKTUELNO

Čuveni detektiv ispričao sve!

U prvom delu priče o Kseniji Pajčin, detektiv Braca Zdravković je voditeljki Jovani Jeremić u "Novom jutru" otkrio kako je izgledalo detinjstvo tragično nastradale pevačice, ali i njene korene.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Roditelji, zapravo otac Ksenije Pajčin se doselio iz Bosne, okolina Kupresa, sela koje je opevano guslama. Još dešavanja iz perioda Osmanlija. Ta porodica je dala puno heroja u narodnoj borbi, a i u drugom pokretu, četničkom. Borili su se kao hrabri borci. Nema nečasnih ljudi iz te porodice. Otac joj je došao za Beograd krajem 60-tih godina, završio je Pravni fakultet, tu je upoznao njenu majku Ljubicu, koja je poreklom iz Rijeke Crnojevića. Upoznali su se na fakultetu, otprilike su generacija. Bili su lepi, mladi, istih godina. Majka je rano zatrudnela, 77. godine, donela na svet prelepu devojčicu u decembru i nazvala ju je Ksenija. Odrasla je u iznajmljenom stanu na Karaburmi, iz te porodice je i Baja mali Knindža, to je muzikalna porodica. Nema Bosanca koji ne zna da peva - priča detektiv.

Foto: Promo, TV Pink Printscreen

Ksenija je od detinjstva volela i da peva i da igra. Znala je da bude u centru pažnje od malih nogu, još kao beba. Znala je da se popne na sto i izvede ples. Još tada je uspostavila kontakt između sebe i publike. Sa tim ubeđenjem je rasla, okružena ljubavlju. Preselili su se na Banovo brdo, tamo je upisala vrtić, a potom i osnovnu školu "Filip Kljajić Fića", Fića joj je očigledno sudbonosni nadimak. Kako je rasla, upisivala se u te sekcije. Obožavala je svoju babu Savu po majci, koja je bila član poznatih KUD-ova. Njena prabaka je bila dvorska dama na dvoru kralja Nikole na Cetinju. Bila je prelepa žena. Kad su dolazile te delegacije iz Francuske, ona je bila primer te ženske lepote. Ima tu poluplemićku genetiku. Genetika je čudo - dodao je Braca.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M. P.

#Ksenija Pajčin