AKTUELNO

Iskreno!

U novom izdanju čuvene emisije "Premijera - Vikend Specijal", muzičar Milić Vukašinović razgovarao je sa reporterom Nemanjom Vujičićem o periodu života kada se odao akoholizmu i svakodnevno koristio i nedozvoljene supstance.

Foto: TV Pink Printscreen

Pevač se najpre dotako svog detinjstva, koje nije bilo jednostavno.

Ja sam rođen u Kosovoskoj ulici, preko puta Skuptšine, u tom parkiću sam se najviše igrao. Brat i ja smo ipak retko izlazili napolje, ali kad su bile one parade, on i ja smo bacali igračke ljudima na glave, to je bila ekstra doživljaj. Moj otac je završio pravo i poslat je u Peć, gde je bio sudija. Mog strica su šiptari zaklali, izašao je naveče ispred kuće, oni su izleteli iz kukuruza. Ne znam detalje, ali to je bilo kad ja još uvek nisam bio rođen, samo su mi pričali. Ovo se desilo samo zbog mog oca, koji je poslat dole da pojača pravni sistem. Od 1953. godine sam i ja bio u Peći, ja ga pamtim kao fenomenalan doživljaj. Imali smo kuću i dvorište, igrali smo non-stop indijanaca i kauboja, nisam ni znao tada da postoji ta nacionalna netrepeljivost. Jednom je moj drug Albanac dolazio kod nas kući, onda je on mene pozvao jednom, došao sam do velike kapije, on je otišao da pita i samo se vratio i rekao: "Joj, ne možemo kod mene" - priča Milić, pa kratko dodaje:
Nisam jedinac, imao sam brata i sestru, kao deca smo zaista sve imali, a bili smo i mali da bi imali neke velike prohteve.

Foto: TV Pink Printscreen

Vukašinović se dotako i duge borbe sa alkoholizmom.

Ja sam periodični alkoholirač, to znači kad krenem da pijem, niko i ništa ne može da me zaustavi. Pa onda pijem do sedam dana, recimo, pa onda kad ne pijem, kao da nisam pio nikad u životu. Nekad popijem samo "onu jednu", pa ne mogu da me isteraju iz kuće. Izlečio sam se od toga, pristao sam da odem na kliniku za odvikavanje, samo zbog rečenice: "Ja više neću da pijem alkohol", samo da mi ona imala neku težinu, jer svako ko je mamuran, zakune se u maltene u svoje rođeno dete da više neće piti - kaže muzičar.

Foto: TV Pink Printscreen

Milić je otkrio i kada je počeo da koristi nedozvoljene supstance, te se dotako života u Londonu.

To je krenula sasvim spontano. Mora se odvojiti, postoji teža droga, opijata, a postoji i lakša. Trava, duvanje, to je najbezazlenija varijanta droge. Radio sam u "Hard Roku" dve godine, maznuo sam jednu kasirku, koja je bila ljubav jednog gazde, a kad je on saznao, šutnuo me je i zabranio ulazak u taj kafe. Trebalo je da se oženim sa tom devojkom zbog papira, bio sam tu na crno, imao sam samo turističku vizu koja je trajala tri meseca. Bili smo zajedno neko vreme, ali ne dugo - navodi muzičar, pa oktkriva kada su članovi "Bijog dugmeta" krenuli da se drogiraju.
Oni su to krenuli da rade još kad smo bili u Italiji. Goran Bregović, Zoran Redžić i ja, a njih dvojica su krenuli da eksperimentišu sa LSD-ijem, a ja sam bio u filozofskoj fazi, pročuvao sam Hegela. U tom trenutku sam prestao i da pišem i da pijem, dođem u sobu, a soba sva od voća! Kupe dva-tri kila voća, pa gađaju po zidovima, kao da je Salvador Dali slikao po zidovima - priča Milić u emisiji "Premijera - Vikend Specijal".

Foto: TV Pink Printscreen, Fonet

Autor: P.R.

#milić vukašinović