AKTUELNO

Bolne scene nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

Danas je u crkvi Svetog Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju održana sahrana legendi narodne muzike, Marinku Rokviću.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Pevačeva porodica svesna je koliko je Marinko bio voljen i poštovan u narodu, te su doneli odluku da se sahrana ne održi samo u krugu porodice, već će ga na večni počinak zajedno ispratiti svi koji žele, te se tako na groblju okupio veliki broj ljudi.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Mnogobrojni pripadnici estrade, među kojima su Ana Bekuta, Beki Bekić, Nada Topčagić, Aca Ilić, Biljana Jevtić i mnogi drugi sa bolom u srcu i tugom na licu došli su da se oproste od voljenog kolege i porodici izjave saučešće.

Tokom opela neutešna udovica Slavica se držala da grudi i nije mogla da sakrije tugu, dok je sin Nikola Rokvić, gledao u nebo. Uz Nikolu je, kao najveća podrška, bila neutešna supruga Bojana Brajović, kojoj je odlazak svekra teško pao.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Video: Pink.rs/P. Radosavljević

Upravo je krenula tužna povorka, a više stotina ljudi nije moiglo da sakrije bol i tugu koju oseća što legende više nema.

Video: Pink.rs/P. Radosavljević

Podsetimo, Marinko je rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

Video: Pink.rs/P. Radosavljević

Autor: M.M./P.R.