AKTUELNO

Glumac Nenad Nenadović preminuo je u sredu u 57. godini u Beogradu od posledica koronavirusa. U glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". U filmi "Boško Buha" igrao je Laleta, ali nije bilo njegovo prvo pojavljivanje pred kamerama, jer je prethodno bio u seriji "Vaga za tačno merenje".

Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: "Zooteka", "Pet-šou" i "Fazoni i fore". Mnogima omiljeni dečiji glumac, držao je i svoju školu glume, a u jednom od svojih poslednjih televizijskih gostovanja u emisiji "Novo jutro", voditeljima Irini Vukotić i Žiki Nikoliću otkrio je koliko ga ispunjava rad sa decom.

Polaznici tvoje škole glume su fantastični - pohvalila ga je Irina tada.

Foto: TV Pink Printscreen

Pozorište "Boško Buha" ima veliko poverenje u decu. Obično reditelji kažu da sa decom i životinjama ne treba raditi, jer ne znaš šta će da ti urade na snimaju, a ne znaju da je to najzanimljivije. Sve više reditelja shvataju da decu treba da igraju deca, to važi i za pozorište i za film i za sinhronizaciju. Radujem se što deca imaju mogućnosti da prikažu sav svoj talenat i da će jednog dana postati veliki ljudi - govorio je Nenad.

Ceo intervju sa Nenadom možete pogledati u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.