AKTUELNO

Britanski glumac Džon Čalis, koji je igrao lik skorojevića i malograđanina Bojsija u omiljenoj seriji Mućke, preminuo je danas nakon borbe sa rakom.

Bojsi je, i pored omraženog lika kog je tumačio, bio omiljen u našoj zemlji, i stalno je to pokazivao na društvenim mrežama. On je početkom meseca podneo zahtev za srpsko državljanstvo, i govorio je da jedva čeka da se vrati u Srbiju i sazna više o našoj zemlji.

- Otkrio sam da imamo puno toga zajedničkog, jednostavno se smejemo istim stvarima, to je bilo veliko otkriće. Neko je rekao: "Gledanje Mućki je jedina stvar koja mi je stavljala osmeh na lice". Razmišljao sam kako je bilo ratovati u Jugoslaviji, i nastaviti posle toga normalan život - rekao je tada Čalis (78).

- Gradonačelnik mi je predložio da uzmem državljanstvo Srbije i time se osećam bliže narodu. Nadam se da ćemo se uskoro videti - poručio je čuveni Bojsi.

Čuveni Bojsi tada je rekao da planira da promoviše Srbiju u svetu i otkrio malo više o projektu kojim je to planirao da uradi.

- Imam jedan projekat trenutno, a to je da se vratim u Srbiju i da saznam još nešto o vašoj zemlji. Možda napišem knjigu, a možda napravim još jedan dokumentarac. Nikad mi se to nije desilo, ali osećam u srcu tu vezu - rekao je tada glumac.