AKTUELNO

Neće ga zaboraviti!

Doajen srpskog glumišta Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta u 76. godini, a vest o njegovoj smrti pogodila je sve koji su ga poznavali, ali i voleli kroz njegove uloge. Iako nije želeo komemoraciju, ona je juče održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a među prisutnima se našao veliki broj njegovih kolega, ali ne i porodica. Jedna od onih koju je njegova smrt veoma pogodila je i pevačica Zorica Marković.

Foto: Pink.rs

Uloga po kojoj će Lane sigurno ostati poznat, pored mnogobrojnih rola koje je odigrao, jeste lik Srećka Šojića u serijalu filmova "Tesna koža". U trećem delu gostovala je Zorica Marković, koja je otpevala svoj veliki hit "Lijte kiše". Pevačica je otkrila zašto se i danas, posle više od tri decenije od emitovanja filma, ova pesma i dalje sluša i izaziva emocije kod ljudi.

To je čudo. Iste emocije ta pesma izaziva kod ljudi kao i kod mene, evo posle više od 30 godina. Jedva sam preživela kada se Lane upokojio, nije mi bilo dobro. Nisam smela od tuge, a za mene je sve to rizično, da idem na sahranu. Niko ga u mom životu neće zameniti. Sve su druge "Tesne kože" bile dobre, ali ova je zapečaćena za vek i vekova – rekla je pevačica.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Autor: P.R.

#Zorica Marković