AKTUELNO

Oštro!

Glumac Branislav Lečić prošao je kroz pakao usled optužbe glumice Danijele Štajnfeld da ju je svojevremeno seksualno zlostavljao. Nakon nekoliko meseci, tužilaštvo je ipak donelo odluku da ne podiže optužnicu protiv glumca, povodom čega se on oglasio na svom Tviter nalofu.

Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri meseca, primio sam vest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznetih optužbi. Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena.Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama. Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu. Jako sam zabrinut zbog našeg opšteg stanja u društvu Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja. Sada mi je potreban odmor i molim medije da to omoguće, kako meni tako i mojoj porodici. Nakon toga, rado ću upoznati javnost sa svojom stranom priče i mojim konkretnim dokazima iz postupka, jer smatram da je to moje pravo i velika obaveza, zbog moje dece, ljudi koji poštuju moje delo, ali i našeg društva uopšte - napisao je Branislav Lečić na svom Tviteru, nakon čega je usledio brutalan odgovor Marka Đedovića.

Na čitavu priču, bivši zadrugar i novinar Marko Đedović, nije ostao imun, te je u svom stilu, bez dlake na jeziku, burtalno odgovorio Lečiću:

Foto: Twitter.com

''Kulturni'' da bi izbegao takve stvari nemoj da se potucaš po grupnjacima sa rijaliti ''nekulturnim'' likovima tipa Nikole Orozovića, pa češ možda i neku optužbu izbeći. Dečko pričao po rijalitiju, a devojka Ivana potvrdila. Budite vi fini i ''kulturni'', pa obucite gaće nekad - odgovorio je Marko Đedović na saopštenje Branislava Lečića na Tviteru.

Foto: Instagram.com/marko_djedovic__

Autor: M.M.

#Branislav Lečić

#Marko Đedović