AKTUELNO

Iako je po prirodi vedrog duha, život je nije mazio!

Folk pevačica Gordana Goca Lazarević, jedna je od naših najomiljenijih narodnih pevačiaca, a njena životna priča nije nimalo laka.

Ostala je bez majke, a onda je počela da doživljava zlostavljanje od brata, koji je često tukao:

Foto: TV Pink Printscreen

- Mama i tata su trbuhom za kruhom otišli u inostranstvo. Ostavili su mene i brata kod strica i strine. Onda je i strina morala da ide da radi, pa je ostavila mene i brata u kući u šumi sa jednim neuglednim čovekom da nas čuva. Nije se presvlačio po deset dana. Mi smo preko nedelje mazali pašteticu i margarin na hleb. Nismo znali ništa drugo. Dok strina ne dođe. Otud i moj gastritis, koji vučem od ranog detinjstva. Moram da kažem da nikada nismo bili gladni. Čokoladu smo kupovali jednom mesečno, ono malo „Životinjsko carstvo'' - ispričala je Goca.

- Mama nije mogla da izdrži bez nas, bila je mnogo tužna. Jedva je izmolila tatu da se vrate. U saobraćajnoj nesreći pri povratku je poginula. Nikada više je nisam videla. Uvek sam posle toga imala snove da se mama vraća. Decenijama sam je prizivala. To je bio proizvod moje mašte i prizivanja. Nekada sam je prepoznavala, a nekada ne. Tata se nakon toga nezvanično ženio nekoliko puta. To su bile neke žene koje su bile grube prema nama. Kada je jedna od njih došla, smislila sam srednju školu koja ne postoji nigde u blizini da pobegnem da ih ne gledam. Otišla sam u Beograd - pričala je dalje pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa 15 godina, preselila se u Beograd, kod rodbine svoje maćehe, koji su imali sina jedinca. Od njega je doživela najstrašnije uvrede i maltretiranje, jer je svakodnevno tukao.

- On je bio razmažen i svaki dan me je tukao. Nije voleo što sam ja tu. Jednom, kada me je ozbiljno udario, vratila sam mu. Tada mi je njegova mama rekla da tražim drugu kuću. Spakovala sam stvari u kartonsku kutiju i pošla sam da tražim tetku. Znala sam samo da radi kod Liona u nekom bifeu. Jedva sam je našla. Od tog momenta sam živela kod tetke Rade u jednoj čatmari - zaključila je.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Goca Lazarević