AKTUELNO

Čuva tradiciju, pazi na detalje koji je ispunjavaju.

Uskršnji praznici su nam za petama, a brojni vernici koji slave, uveliko se pripremaju da proslave ovaj praznik među svojim najmilijima. I naša poznata voditeljka, Ana Pendić Radoš, sprema se za lep vikend, a ove godine Uskrs će proslaviti sa svojom porodicom i kumovima. Oni, kako kaže, uvek radije biraju prirodno okruženje za ovakve prilike, pri čemu organizuju i brojne aktivnosti.

Svake godine to bude drugačije, nekada u krugu najuže, nekada najšire porodice, a ove godine sa kumovima u njihovoj vikendici na Avali. Zapravo najviše i volim da to bude napolju, da roštiljamo, da deca uživaju u prirodi... – rekla je Ana.

Foto: Pink.rs

Takođe, da bude zanimljivije najmlađima, trude se da ih aktiviraju i predstave Uskrs na interesantan i kreativan način.

Sakrijemo im jaja i slatkiše po dvorištu i obožavaju da istražuju. Neko bude zadužen za roštilj, neko za salatu, neko napravi slatkiše – dodala je Ana.

Foto: Pink.rs

Ana nam je otkrila da voli da eksperimentiše u šaranju jaja, te da se ne drži slepo tradicije, već voli da isproba i neke druge načine. Posao joj je olakšan, jer u tom činu ima i malog pomoćnika, ćerku Saru, pa je i ukrašavanje u skladu sa njenim željama.

Od pre tri godine Sara mi je glavni pomoćnik za farbanje jaja. Svake godine se trudimo da to bude potpuno drugačije, mada se uglavnom završi tako što Sara sve uvalja u šljokice. Ove godine smo odlučili da pravimo muška i ženska jaja, ženskim da pravimo suknjice, a muškim leptir mašne. Nekako mi se u poslednje vreme više sviđaju pastelne boje od onih klasičnih – ispričala nam je Ana.

Foto: Pink.rs

S obzirom na prethodnu godinu, kada smo bili sprečeni da praznično raspoloženje podelimo sa prijateljima i porodicom, ove godine je malo opuštenije, pa je voditeljka, osvrnuvši se na prethodni period, za srećne praznike poručila: 

Iza nas je godina koja nas je naučila da jedino šta vredi jeste porodica, mir i zdravlje. To nam svima želim, i srećni praznici – poručila je Ana.

Autor: I.P.

#Zadruga