AKTUELNO

Znali su se godinama.

Poslednja pesma Džeja Ramadanovskog “Deca sreće”, koja je izašla pre dve godine, krije priču o kojoj malo ko zna, osim “ekipe sa Dorćola”.

Foto: TV Pink Printscreen

Pesma je posvećena pokojnom kriminalcu Marku Filipoviću Takiju koji je poginuo 24. oktobra 2007. godine, kada su suparnici podmetnuli eksploziv ispod haube njegovog “mercedesa”.

Taki je bio dobro poznat policiji, prema njihovim operativnim saznanjima, protiv njega je samo od 1997. do 2002. godine podneto desetine krivičnih prijava za 28 krivičnih dela, a osuđen je tri puta. Ipak, pored svega toga, on je bio jedan od omiljenih Dorćolaca, mnogi su ga voleli i cenili bez obzira na pozamašan dosije.

Pre nego što je ušao u “kriminalni svet”, Marko Filipović bio je fudbaler i igrao naravno za FK Dorćol, a u spotu Džeja možemo da vidimo i Takijev dres iz tog perioda koji se nalazi u jednom poznatom kafiću “u kraju”, gde je čak i snimam spot “Deca sreće”. Reči pesme kao i sam spot predstavljaju težak život Filipovića, njegovo odrastanje u kraju, a Džej se u njemu šeta ulicom u kojoj je Marko izgubio svoj život.

Autor: R.L.

#Džej Ramadanovski