AKTUELNO

Emotivno!

Na Vidovdan, pevačica Gordana Goca Lazarević odlučila je da progovori o istoimenoj numeri koju je otpevala, a koja je veliki hit. Goca je istakla i kako pesmu "Vidovdan" uvek izvodi sa suzama u očima.

Foto: TV Pink Printscreen

Pesmu je napisao Milutin Popović Zahar povodom 600 godina od Kosovske bitke, koja je 1989. godine obeležena na Gazimestanu. Odmah sam bila fascinirana tom pesmom i uvek je pevam sa suzama u očima, kao prvog, drugog, trećeg, trihiljaditog, trimilionitog puta... - rekla je Goca.
Pevaju je pevači svih žanrova, od zabavnjaka, preko pop muzičara, do klasičnih. Rado je izvode i ruski pevači i horovi, kao i Grci i Rumuni. Čuje se i u Peruu i na Kubi. Izašla je iz 'vlasništva' kompozitora i mene kao izvođača. Gotovo da nema većeg skupa na kome se horski ne peva. Može se slobodno reći da je 'Vidovdan' druga himna srpskog naroda, ma gde se on nalazio - dodala je ona.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Goca je u nastavku istakla i kako nam niko iz duše ne može oteti Kosovo, kao što to i sam tekst ove pesme kaže.

Ne može i nikada neće. Kosovo i Metohija je za Srbe mnogo više od simbola i od naše istorije. 'Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo' - priča Goca.

Autor: Pink.rs

#Goca Lazarević