AKTUELNO

Glumica je vrlo spretna u kuhinji, a uživa u spremanju laganih jela, salata i slanih torta. Ipak, treninge ne propušta čak ni sad u kućnim uslovima.

Iva Štrljić osim talenta za glumu i pisanje, može da se pohvali i kulinarskim umećem. Ona se priključila akciji portala Pink.rs i za naše čitaoce rešila da otkrije jedan od brojnih recepata iz svog kuvara. Kako bi nam ovi dani u kućnoj izolaciji svima brže prošli, i danas vam predsavljamo brz i lak recept za spremanje Ivinih šarenih kuglica.

Volim lagana jela, neke salate, slane torte ili nešto što ne mora dugo da se kuva. Evo jednog zgodnog recepta za šarene kuglice. Ako imate dečicu biće posebno drage njima - rekla je Iva.

Za šarene kuglice vam je potrebno:

700 gr krompira 300 gr skuvanog belog mesa 2 mlada luka 2 kuvana jaja 2 kisela krastavca 2 kašike majoneza 4 kašike kisele pavlake Malo bibera i soli Malo iseckanog peršunovog lišća Dekoracija lan i rendana cvekla

- Skuvajte krompir, izrendajte ga, skuvano belo meso iseckajte na kockice, pomešajte sve to sa rendanim jajima i krastavcima, dodajte majonez, pavlaku začine, sitno seckano peršunovo lišće. Od ove smese formirajte kuglice.  Jedan deo u cveklu uvaljajte, jedan u lan i neka odstoji u frižideru - otkrila je Iva Štrljić.

Foto: Aleksandar Dancu/Aleksandar Dancu

Zanimalo nas je i kako Iva provodi vreme kada smo svi zbog epidemije koronavirusa prinuđeni da više vremena provodimo u svojim domovima.

Kod kuće sam naravno, probudim se, našminkam se i to uradim obavezno zato što ne vidim razlog da ne budem lepo sređena i kod kuće u ovoj situaciji. Radim tokom dana vežbe istezanja u dnevnoj sobi i to dosta dugo traje i izuzetno mi prija. Kuvam neke lagane recepte pošto ja baš volim i umem da kuvam, čitam, ucim poeziju napamet, pospremim stan pa je i to jedan vid rekreacije, obnavljam nemački koji govorim dobro, ali hoću da ga usavršim i završavam dramske minijature koje sam počela da pišem - otkrila je glumica za Pink.rs.

Svakog dana u 19 časova novi recept

U narednim danima mnoge javne ličnosti će našim čitaocima poklanjati svoje recepte. Recepte poznatih možete pronaći na najbržem portalu Pink.rs svakog dana u 19 časova!

Autor: J.V.

#Iva Štrljić

#Recept

#glumica

<
'