AKTUELNO

Saopštenje produkcijske kuće „Contrast Studios“.

Odluka o vanrednom stanju koje je jučerašnjom odlukom uvela Republika Srbija u borbi protiv planetarne pošasti pod nazivom Covid 19 – zaustavila je filmske kamere produkcije „Contrast Studios“. U skladu sa merama sprske vlade o zabrani okupljanja više od 50 ljudi na jednom mestu, prekinuto je snimanje popularne serije „PreživetiBeograd“ koja je osvojila srca naših gledalaca i emituje se na televiziji Pink od oktobra prošle godine - svake subote u 21 čas.

Kako ne bi ugrozili glumačku ekipu, članove producentske kuće „Contrast Studios“ alii sve ostale članove ekipe koja je iza kamera, odlučeno je da se snimanje novih epizoda serije „Preživeti Beograd“ zaustavi do daljnjeg, odnosno do prestanka važenja vanrednog stanja.

Foto: Promo

- S obzirom na to da je dobar deo serije već snimljen, nastavićemo emitovanje kompletiranih epizoda u planiranom terminu, dok će emitovanje jednog broja epizoda biti odloženo do momenta kada bude postojala mogućnost da budu kompletno snimljene – izjavila je Snežana Mileusnić, direktor serije.

Istovremeno direktor produkcije „Contrast Studios“, Nedeljko Bajić istakao je da su o prekidu snimanja razmišljali i pre uvođenja vanrednog stanja, prvenstveno zbogbezbednosti svih uključenih u snimanje serije.

- I pre zvanične odluke o uvođenju vanrednog stanja razmišljali smo da prekinemo snimanje jer nam je  prvom mestu zaštita zdravlja filmskih radnika i glumačke ekipe koja igra u seriji. Juče smo sa prvim čovekom televizije Pink, Željkom Mitrovićem, usaglasili odluku o prekidanju snimanja, jer se svi u ovom trenutku moramo ponašati solidarno i društveno odgovorno – rekao je Nedeljko Bajić.

Foto: Promo

S obzirom na to da je veći deo serije snimljen, gotove epizode nastaviće da seemituju prema planiranom rasporedu. Tako će gledaoci već ove subote 21. martaod 22 časa pratiti nove avanture Ružice, Marine, Nevene i Ljudmile, u novoj epizodi serije koja je oduševila sve generacije „Preživeti Beograd“. 

Autor: M. Đ.

#preživeti beograd

'