AKTUELNO

Poznati denser često putuje i u stalnom kontaktu je sa velikim brojem ljudi.

Đole Đogani i njegova supruga Vesna Đogani svakog vikenda putuju na nastupe van granica naše zemlje. Kako se koronavirus iz dana u dan širi, zanimalo nas je na koji način se članovi grupe "Đogani" štite od virusa i bakterija i da li se plaše istih.

Foto: Pink.rs/J. Vučić

Mi vikendima putujemo baš puno. Ne oseća se neka velika tenzija, recimo išli smo preko Frankfurta za Dizeldorf, a kako je Frankfurt, pored Amsterdama, najveći aerodrom u Evropi, neko nosi, ali većina ne nosi maske i ponašaju se normalno. Edukacija fali mnogima, ne možeš da izbegneš neke stvari u životu ali u toku zime ljudi moraju bolje da se hrane, da unose hranu koja jača organizam i imunitet, ako je imunitet jak mnoge bolesti i virusi samo prođu pored njih a da nisu svesni da su to učinili upravo zbog toga, prevencija je i znati neke sitne, bitne stvari. Recimo pranje ruku, izbegavati pozdrav rukama i ono klasika svi se nešto grle i prilaze jedni drugima u zagrljaj, bar u ovom periodu budite kao Japanci. Ne treba istresati nos do kraja, nego ovlaš, to štiti, pijuckati vodu i puno voća i povrća... Udahnuti vazduh duboko, zadržati i brojati do 10, ako se zakašljete ili vas nešto boli, to je znak da treba kod lekara. Ako ne, opustite se i živite život.. Naravno to je moj način, svako individuolno radi po svom - rekao je Đole Đogani za Pink.rs i dodao:

Foto: Pink.rs/J. Vučić

Što se tiče pozdrava, čovek je energetsko informativno biće, rukama se prenosi i energija i bolesti, sve ide od ruku, ko mnogo putuje može staviti rukavice. Nikola Tesla se, recimo, nije pozdravljao ni sa kim.

Autor: J.V.

#koronavirus

#pevač

#Đole Đogani

'