AKTUELNO

U miru i slozi će dočekati Božić.

Voditeljski par jutarnjeg programa "Novo jutro" Dajana Paunović i Predrag Sarapa su i ovog jutra bili uz verne gledaoce televizije Pink od ranih jutarnjih sati i uputili im najlepše čestitke povodom današnjeg praznika, Badnjeg dana. 

Foto: Pink.rs/D. Božović

Sarapa je najpre poželeo svima mir, zdravlje, sreću, a potom je i Dajana poželela srećan Badnji dan svim pravoslavnim vernicima.

Mir, zdravlje, sreću, veselje, puno radosti i puno para. Pare nisu potrebne, ali da ih imaju onako usput - rekao je kroz smeh Predrag Sarapa.
Zdravlje je na prvom mestu, da svi proslave ovaj najradosniji hrišćanski praznik u krugu svoje porodice, sa svojim najmilijima, da se čuvaju, vole i paze, jer ljubav je nešto što sve pokreće i mislim da iz kuće sve to kreće, da se čuvaju i naravno da budu zdravi i pravi - rekla je voditeljka Dajana Paunović.

Foto: Pink.rs/D. Božović

Dajana i Sarapa su istakli da poštuju sve praznik, a potom otkrili zbog čega je ovo jedan od najepših hrišćanskih praznika.

Ceo dan je lep i veseo, najlepše je uveče to paljenje badnjaka i krunisanje tog četrdesetodnevnog posta i dočekivanje Božića - kaže Sarapa.
Ja postim svaki post tokom cele godine. Pored toga postim svake srede i petka. Zaista poštujem našu veru i tako vaspitavam našeg sina. I na nedeljnom i mesečnom nivou posećujem crkvu, posećujem je zajedno sa svojim detetom. Nedavno smo bili u manastiru Tumane. Zaista se lepo osećamo. Što se tiče tog Badnjeg dana, unosimo badnjak u kuću, to radi moj sin, kao domaćin i glava porodice, jedini muškarac u našoj kući. Ne spremam ništa što se tiče trpeze, jer provodim ovaj dan radno. Tome je posvećena moja majka i moja porodica, tako da se okupimo kod njih uveče kući i uživamo. Provedemo u miru to veče, čekajući Božić. Dešava se i da moj sin prvi izađe i ode do prve crkve i sačeka paljenje badnjaka sa svojim ujakom, ali sve to zavisi od njegovog vremena i raspoloženja, ali ni to mu nije strano budući da ima samo sedam godina - rekla je Dajana.

Foto: Pink.rs/D. Božović

Na današnjoj trpezi će se naći mnogobrojne posne đakonije, a voditelj Sarapa je istakao da je najvažnije na trpezi da ima hleba i soli, dok je Dajana objasnila da voli posnu hranu, a naročito kada je neko spremi baš onako sa ljubavlju.

Foto: Pink.rs/D. Božović

Danas se posti, kora hleba i soli i to je dovoljno - rekao je Sarapa.
Volim povrće, ribu. Ima mnogo lepe i ukusne hrane kada je neko sprema kako treba. Mnogi imaju averziju prema toj posnoj hrani i da je to neukusno, ali nije tako. Ja, kao neko ko posećuje manastire, prisustvujem njihovim ručkovima i mogu ti reći da mi mnogo puta bude ukusnija ta hrana kada neko zna da je pripremi, nego ova mrsna - rekla je Dajana u intervjuu za Pink.rs

Foto: Pink.rs/D. Božović

Autor: D.B.

#Dajana Paunović

#Predrag Sarapa

'