AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će uz blagoslov patrijarha Irineja provesti Badnji dan sa Srbima pravoslavnim vernicima na severu Crne Gore.

Kako piše “Blic”, Vučić će prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati da je to prilika da se “još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve”.

⁃ Ako zaista ode, ne očekuju se njegovi politički govori, ali se očekuje prisustvo ogromnog broja Srba iz Crne Gore - kaže izvor ovog lista.

Kako saznajemo, o ovome je bilo reči na sastanku predsednika Vučića i patrijarha Irineja pre nekoliko dana i tom prilikom Vučić je dobio Irinejev blagoslov.

Mandić: Bio bi to veliki dan za Srbe u Crnoj Gori

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže da nema informaciju o dolasku Vučića u Crnu Goru.

- Ako je to tačno, to bi bio veliki dan za Srbe u Crnoj Gori i sigurno za opšte srpsko jedinstvo koje su naši sunarodnici iskazivali prethodnih dana. Radovao bih se kad bi prva adresa među izabranim predstavnicima srpskog naroda došla i naložila badnjak negde u Crnoj Gori. To bi bila snažna i moćna poruka nama Srbima da ostanemo ovde, zatim poruka crkvi i veliko ohrabrenje za sve nas - kaže Mandić.

Mandić dodaje da će, ako je informacija tačna, i on sigurno biti tamo gde i Vučić.

⁃ Ako dođe, biće to jedan od najbrojnijih nalaganja badnjaka, bez obzira koji grad bude u pitanju - kaže Mandić.

#Aleksandar Vučić

#Badnji dan

#Crna Gora

'