AKTUELNO

Potresne priče!

Mnoge poznate ličnost žalile su da se da su pretrpele nasilje u prošlosti, a njihove ispovesti potresle su Srbiju. Vršnjačko nasilje je oduvek veliki društveni problem, a ekspanzijom društvenih mreža ono postaje sve vidljivije, dok žrtva može biti bilo ko.

Ivana Krunić Učesnica ''Zadruge 3'' i bivša pevačica grupe Luna, Ivana Krunić, propatila je tokom detinjstva i tinejdžerskih dana jer su je maltretirale devojčice iz blokova, gde i danas živi. Bivša pevačica grupe Luna i aktuelna učesnica rijalitija Zadruga vuče ogromne traume jer je bila žrtva vršnjačkog zlostavljanja, što je rezultiralo time da je ona jedno vreme pored sebe stalno imala nekoga ko ju je čuvao i pazio da je neko ne napadne.

Foto: TvPink Printscreen

Aleksandra Prijović Trenutno je jedna od najpopularnijih pevačica u regionu, ali detinjstvo sa drugom decom joj nije bilo nimalo lako. Kako je Aleksandra Prijović sama priznala, deca u školi su je često maltretirala i nazivala je "pevaljkom".

- Nije mi bilo lako. Ovo nikome do sada nisam rekla, ali ja sam bila žrtva dece u školi. Nisu me tukli, ali jesu psihički maltretirali. Ponižavali su me, nazivali jadnicom i pevaljkom. Govorili su: "Nije ništa bolja od majke pevaljke". Sprdali su se na moj račun kako su stigli. U školi su, posle svakog mog nastupa, donosili snimke i puštali ih. Smejali su se na sav glas, sve sam čula i videla. Verujte da mi se, u tim trenucima, srce cepalo - ispričala je ona svojevremeno za medije.

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

Milan Stanković Pevač je svojevremeno ispričao da je kao mali bio žrtva vršnjačkog nasilja i da su ga deca u školi maltretirala, cepala mu ranac i izbacivala ga iz društva. - Pamtim šesti i sedmi razred osnovne škole, povlačenje u sebe, u svoju sobu, sopstveni svet glume i scene, gde sam mogao da budem ono što želim. Nijedno dete ovoga sveta ne zaslužuje iživljavanje svojih ispisnika. Danas, iz takvih lekcija razvijam svest, samilost i ono Hristovo: "Oprosti im Bože, ne znaju šta čine - objasnio je pevač.

Foto: Pink.rs/Srđan Kuvekalović

Nina Đogani Pevačica Anabela Atijas javno je priznala da je njena ćerka Nina Đogani bila žrtva vršnjačkog nasilja i istakla da je prva u redu za borbu protiv svih oblika tiranije nad decom.- Kada sam ja imala problem sa mojom ćerkom, ja sam se obratila školi. Pogrešila sam što nisam roditeljima. Mnogi roditelji nisu u stanju da prihvate da im deca prave probleme i da su nasilnici. Išli su za mojom kćerkom i dobacivali jo: "Majka ti je ovo, otac ti je ono…". Gurali su je, unosili su joj se u lice - prisećala se pevačica.

Foto: Pink.rs.

Nisu samo naše poznate ličnosti bile žrtve vršnjačkog nasilja

Lejdi Gaga Lejdi Gaga više puta je otvoreno govorila o tome da je kao tinejdžerka prolazila kroz vršnjačko nasilje. Prema njenim rečima, deca su oduvek bila neprijateljski nastrojena prema njoj jer se razlikovala od ostalih i bila drugačija. Jednom prilikom dok se vraćala iz škole, dvojica dečaka su je podigla, a potom bacila u kontejner iz koga nije mogla da izađe sve dok je otac nije izvukao, kada je došao da je pokupi iz škole. Ona je u svojoj potresnoj ispovesti više puta i nagovestila da je silovana sa devetnaest godina, što je ostavilo brojne traume na njen kasniji život.

Foto: Tanjug AP

Demi Lovato Demi je u srednjoj školi bila meta zlih devojčica kojima je služila kao, kako kaže, džak za udaranje.

- Ne kažem da sam bila anđeo, nisam, i ja sam se čačkala, ali niko ne zaslužuje da bude zlostavljan svakog dana. Sećam se da sam na kraju morala da napustim državnu školu i upišem se u privatnu, jer nisam mogla da svakoga dana idem plačući u školu - izjavila je pevačica svojevremeno za američke medije.

Foto: Printscreen Instagram

Autor: Pink.rs

#Aleksandra Prijović

'