AKTUELNO

O nekim detaljima se i dan danas priča!

Iako nam se čini da mnogo toga znamo o životima naših omiljenih poznatih ličnosti, činjenica je da nekad u javnost isplivaju tajne koje šokiraju sve. U novom serijalu portala Pink.rs otkrivamo vam sve najveće tajne naše estrade, a počinjemo sa dve smrti koje i dalje izazivaju velike kontroverze.

Dušan Duško Kostić

Pevač Dušan Kostić ostaće zauvek upamćen po svom legendarnom hitu "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja". O njegovoj smrti ispredale su se razne priče, a zvanična policijska verzija glasi da je on u predvečerje 13. maja 1996. godine skočio sa Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubistvo. Međutim, to niko nije potvrdio.

Njegova supruga Nevenka Nena Kostić ima svoju verziju priče, ali iz samo jednog razloga ne želi da izađe u javnost sa tim. Naime, kako ona kaže, ne želi da priča o smrti svog supruga jer bi je onda "gonila žena sa kojom je on živeo pre nestanka", a najviše se plaši za bezbednost svojih ćerki.

Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za čaršijske priče. Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Ona treća verzija sigurno je i najčudnija: Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Nekoliko dana posle nestanka Duška Kostića, na adresu supruge Nevenke, kao i kod njegovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane, stiglo je identično kratko pismo. Bez potpisa i pečata na kovertama,  poruka se sastojala od nekoliko reči: „Mnogo vas volim, oprostite mi“.

Foto: Printscreen YouTube/misko53

Rođa Raičević

Rođa Raičević bio je popularni srpski i crnogorski pop pevač, koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost. Album koji je objavio 1997. godine iznedrio je veliki broj hitova (Draga, U zemlju pao bih od stida, U tebe sam zaljubljen) koji se i dan danas slušaju.

Rođa je preminuo u 45. godini u svom stanu u ulici 27. marta (danas ulica Kraljice Marije) u Beogradu. Govorilo se da je preminuo od prekomerene doze metamfetamina, ali to nikada nije službeno potvrđeno, a navodno je veče pre smrti proveo sa svojom devojkom.

Stanari zgrade u kojoj je poznati pevač preminuo veruju da na četvrtom spratu stoji njegov kofer po koji ni dan danas niko nije došao, a oni ga ne diraju i ne otvaraju.

Foto: Printscreen YouTube/baraba054

Da li će se ikada saznati šta stvarno stoji iza smrti ovih pevača, pokazaće vreme.

Autor: N. Vujčić

#Rođa Raičević

#pevač

'