AKTUELNO

Iznela najveće tajne.

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić nedavno se prisetila početka svoje karijere, kao i brojnih prepreka na koje je nailazila tokom života i koje su je očvrsnule kako bi postala ono što je danas.

Lepa je karijeru započela na berbi grožđa u Aleksandrovcu kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pesmu „Od izvora dva putića“. Nakon toga preselila se u Beograd, bez novca ali sa velikom ambicijom da uspe.

Nikada nisam bila svesna da ću postati ovo što sam danas. Više puta je meni moja pokojna majka, kada smo sedele same i pile kafu, govorila: "Bože Lepa, da li si sanjala da ćeš ovo da postigneš?", ja kažem: "Majko, nisam ni u snu". Svi su mi branili, majka nije, ali ona je morala da sluša sina, jedinu mušku glavu u kući. On mi nije dao da pevam. Mislio je da ću ja pevati po nekim prčvarnicama, pijanci će da me drpaju, počeću da pijem - počela je Lepa i nastavila da se priseća kroz šta je sve prošla sa bratom.

Foto: Pink.rs

Naime, Lepa je bila osuđivana od stane rođenog brata zato što je izabrala da se bavi pevanjem, ali znao je i da je ošamari.

Brat je mislio da ću biti skitnica. Dobijala sam šamare od njega. Dobijem šamare, ali opet idem na audicije i bivam primljena - prisetila se Lepa, koja je uspela da snimi pesmu "Od izvora dva putića" tek kada joj je brat otišao u vojsku.

Foto: Pink.rs

Nakon nekog vremena njen brat je postao srećan jer mu je sestra postala zvezda, a velika slava donela je Lepi mnoštvo udvarača, koji su je želeli samo za sebe.

Pa nudili su mi čak da mi prepišu i kuće i sve da mi daju, ali da ne pevam više, da budem samo njihova. Ja to nikada nisam htela da prihvatim, jer ja volim da je partner lep, a da bude pre siromah, nego bogat. Ja volim samo obične ljude, nikada nisam bila u vezi sa budžovanom. Momke nisam upoznavala po kafićima, više na turnejama. Jednog sam upoznala čak u Australiji i bila sam sa njim pet godina - rekla je Lukićeva i dodala:
Bila sam verna muškarcima, ne volim da varam, ali kad prevarim, idem dalje. Bio je jedan jako bogat u Minhenu, ali meni se nije sviđao. Ja sam probala, ali nije išlo sa moje strane. Hteo je sve da mi da. Ma ceo Minhen da mi je dao, ne bih ostala sa njim - rekla je Lepa kroz smeh.

Foto: Pink.rs

Pevačica se prisetila kako je potrošila prvu veću zaradu od nastupa, ali i kako je podigla pokojnom ocu spomenik, 30 godina nakon njegove smrti.

Kada sam zaradila prve pare, ja sam obukla svoju majku, pa sam onda ocu, koji je poginuo kada sam ja imala dve i po godine, podigla spomenik. Posle 30 godina sam mu podigla večnu kuću. Toliko sam plakala kada sam mu podizala spomenik - navela je Lepa.

Pink.rs

#Lepa Lukić

'