AKTUELNO

Njegova supruga Vesna ispričala je nešto što javnost nije znala o njemu.

Čuveni jugoslovenski kantautor i pevač Oliver Dragojević preminuo je na današnji dan prošle godine nakon borbe sa teškom bolešću karcinomom pluća. Iako je prošla tužna godina bez njega, uspomena na ovog legendarnog pevača ne bledi, a iza njega su ostali veliki hitovi poput "Oprosti mi, pape", "Vjeruj u ljubav", "Svirajte noćas za moju dušu", "Što to bješe ljubav" i mnogi drugi.

Foto: Tanjug

Vesna Dragojević, Oliverova supruga, pre nekoliko meseci dala je prvi, veliki intervju nakon smrti pevača, u kom je govorila o tome da, iako je bio deo estradnog neba na ovim prostorima, uvek je bio izdvojen od ostalih kolega.

- Kada sam sa sinovima nakon njegove smrti zbog tehničkih stvari malo ušla na tu estradu, shvatila sam da Oliver uopšte nije bio na toj estradi. On je bio izdvojen iz svih tih klanova i lobija. Bio je izuzetak i sasvim svoj, bez menadžera, bez svađa i bez ega, mi smo sad videli da je zapravo jedini on bio normalan. Valjda se sve to tako moralo dogoditi da to shvatimo. Znam da će zvučati čudno i neverovatno, ali on je svoju karijeru stvarao bez velikih planova, niti je kalkulisao kada će izdati CD, niti je poput većine muzičara izdao CD pre Porina da bi ušao u konkurenciju. On je radio baš suprotno i namerno bi iza Porina izdao album. Njega nisu zanimale te kalkulacije niti se zamarao hoće li album izdati u razmaku od dve, tri ili pet godina. Jednostavno je čekao da skupi prave pesme i jedino ga je muzika zanimala, ništa drugo, baš apsolutno ništa drugo. Nisu ga zanimale ni novine ni slikanje za novine, bila mu je važna samo muzika - ispričala je Vesna i naglasila da je njen suprug živeo za muziku.

Foto: Printscreen YouTube/MultiSlaBo, Tanjug

Da je uvek bio prirodan i svoj, te da je radio sve sa lakoćom dokaz je jedna situacija koju je Vesna prvi put podelila sa javnošću.

- On je zaista s lakoćom radio sve i tako je jednostavno živeo, a koliko je to bilo jednostavno shvatićete kad vam ispričam ovo. Jednom je otvorio moj ormar i ovako mi rekao: “Ja imam dva para pantalona jer mogu obući samo jedne, a druge su mi u ormaru, a kad ćeš ti moći svu ovu garderobu iznositi, kad ćeš ti to sve obući?”. Kad bi nam došli gosti u kuću, pozvao bi ih u sobu i pitao: “Ima li i vaša žena ovoliko garderobe u ormaru?" Njegova garderoba svela bi se na dva para traperica te crne i bele majice. Čitam ja tako njemu jedan članak u kojem piše da su i Stiv Džobs i Mark Zakerberg kupili i nosili 50 istih majica, a Oliver mi na to kaže: "Pa eto ti! Vidiš šta ti ja govorim ceo život, kao i ostali pametni ljudi - treba mi samo crna i bela majica, jedno odelo i dve košulje”. I tako je bilo celi život s njim, sve je bilo jednostavno; od odeće do hrane, od razgovora do planova, sve je bilo jednostavno. Onakav kakav je bio na sceni, način na koji je spontano komunicirao s publikom, eto, takav je bio i kod kuće. Nije bilo razlike između njega u kući i na sceni - ispričala je njegova supruga, koja je sa njim u braku bila preko 40 godina, a njihov brak se umalo raspao kada je otkriveno da je pevač imao aferu sa manekenkom Brankom Marić Muti.

Foto: Tanjug

Posle održane komemoracije i ispraćaja iz splitske luke, pevač je katamaranom prevezen u Velu Luku, gde je i sahranjen 1. avgusta.

Autor: Pink.rs

#Oliver Dragojević

'