AKTUELNO

Mora da se pridržava strogog načina ishrane i da izbegava stresne situacije.

Naša popularna pevačica Katarina Živković nedavno je otkrila da se već neko vreme bori sa metaboličkim problemom koji je ponat kao insulinska rezistencija.

Insulinska rezistencija je stanje organizma kod kojeg dolazi do slabljenja perifernog efekta insulina, čiji je glavni zadatak olakšavanje prelaska šećera, glavne energetske sirovine, iz krvi u ciljana tkiva.

Foto: Pink.rs

PROČITAJTE JOŠ: PROGOVORIO O VEZI SA KOLEGINICOM! Spekulisalo se da su Aca Lukas i Nataša Bekvalac uplovili u romansu, OVO je prava istina! (VIDEO)

Živkovićeva je zbog ovog problema morala u potpunosti da promeni način ishrane, jer ovo stanje može da dovede do dijabetesa, ali i do niza dugih bolesti, pre svega srca i krvnih sudova.

Foto: TV Pink Printscreen

Radila sam analizu krvi i tako su mi otkrili insulinsku rezistenciju. Morala sam iz korena da promenim režim ishrane, da potpuno izbacim ugljene hidrate, a onda i način života. Pojačala sam trening i zato sam i smršala. Više nemam višak kilograma, koji sam dobila na nervnoj bazi. Meni su svi ostali rezultati savršeni, problem je samo taj insulin. Morala sam da prestanem da se nerviram za svaku glupost kao pre, da jedem dobru i zdravu hranu, da treniram i pratim sva uputstva lekara. Bioritam mi je i dalje poremećen, pa i kada nemam obaveze i ne radim, pre pet ujutru ja ne mogu da zaspim, ali ipak se trudim da se maksimalno odmaram kada ne radim - otkrila je pevačica.

Pink.rs

#Katarina Živković

'