AKTUELNO

Upoznala ju je još kao devojčica!

Miroslava Mira Vasiljević preminula je u nedelju u 84. godini života u Beogradu, nakon teške i duge bolesti. Iza sebe je ostavila neizbrisiv muzički trag, a najviše ćemo je pamtiti po ženskom vokalno - instrumentalni sastavu "Đerdan" koji je osnovala. Snežana Đurišić jedna je od pevačica narodne muzike koja je imala tu priliku da peva u ovom sastavu.

Foto: Printscreen YouTube/Letiletipesmo

Sa Snežanom smo razgovarali o muzičkim počecima u ovom sastavu, ali i početku prijateljstva sa Mirom, koje će pevačica pamtiti i nakon Mirinog odlaska.

Upoznala sam je sa svojih 10 ili 11 godina kao jednu ženu koja je i obrazovana i specifičnog glasa, stamena i jedna prava dama. Naša saradnja je započela kada je ona osnovala "Đerdan", gde sam ja kao prijatelj ulazila u ekipu kad je trebalo. Tu je počelo naše pravo prijateljstvo, ona je mene mnogo volela, da ne pričam koliko sam ja nju volela - ispričala je Snežana i dodala:

Foto: Pink.rs, Tv Pink Printscreen

Ona fizički nije više tu, bila je bolesna, ja sve to znam jer sam ja sa njom bila u kontaktu. Uvek je žal za ljudima koji odu evidentna, ali ono što oni ostave iza sebe kada su u pitanju umetnici, to živi i to ne dozvoli da ta osoba ode. Mira će svakako biti prisutna decenijama i stolećima, po onome što je uradila, a uradila je mnogo - rekla je Snežana.

Pored Snežane u "Đerdanima" su pevala i Goca Lazarević i Goca Stojićević. Mira je za svoj rad godinama dobijala vredna priznanja, a Savez estradnih umetnika dodelio joj je nagradu za životno delo.

Foto: Pink.rs

Snežanu očekuje i veliki solistički koncert u "Sava Centru", 17. aprila kada će pred svojom publikom obeležiti dva jubileja, kako 50 godina rada, tako i 60. rođendan. Đurišićeva je otkrila da sprema spektakl i goste koje je pažljivo birala.

Imam zaista dobru ekipu kada je u pitanju organizacija za koncert, biće probrani neki ljudi za goste, s obzirom da obeležavam jubilej. Uvek sam se trudila da uradim nešto da ne bude stereotip, zato što ne pravim svake godine solistički koncert i onda mi je uspevalo, mislim da će i ovoga puta - ispričala je Snežana.

Foto: Pink.rs

PROČITAJTE JOŠ: PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA NAŠE NARODNE MUZIKE! Miru Vasiljević će svi pamtiti po ovome! (FOTO+VIDEO)

Autor: M. Stanković

#Snežana Đurišić

'