AKTUELNO

Porodica ima planove šta će sa njom uraditi.

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić rođen je 6. maja 1951. godine u Šapcu, a kako se pričalo, on je toliko vrisnuo da je babica njegovoj majci rekla da će on jednog dana biti pevač. I tako je bilo. Muzikom se bavio pola veka, a to vreme obeležili su brojni hitovi, na hiljade prodatih albuma, na stotine koncerata, a krunom njegove karijere smatra se koncert u beogradskoj areni u oktobru prošle godine kada je pevao pre 22 hiljade ljudi.

Foto: Pink.rs

Međutim, samo pet meseci kasnije, 17. februara ove godine, svet je sa nevericom primio vest da je Šaban poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj.

Kada su saznali tužnu vest, u ulici u Šapcu gde je Šaban nekad živeo okupio se veliki broj ljudi koji su ga poznavali i koji su bili poštovaoci njegovog rada i prisećali se njega u suzama.

Dolazio je sa Gocom i decom, obilazili su kuću kad su bili u mogućnosti. Na Kurban-bajram klali su ovna za zdravlje i delili ljudima iz kraja. Češće je dolazio dok su mu roditelji bili živi, pomagao je rodbini, prijateljima. Nije se promenio. Sedeo je sa svima, nebitno da li je neko gazda ili siromah. Častio, plaćao jelo i piće. Onom da 50, onom 100 evra - ispričao je Ajdo Salkić koji je odrastao sa Šabanom u ulici.

Foto: TvPink Printscreen

U Šabanovoj rodnoj kući od smrti njegove majke Ilduze više niko ne živi, a kako se pominjalo, ona će biti pretvorena u spomen-kuću i to na inicijativu pevačeve ćerke Ilde, na koju se navodno sada ta kuća vodi. Pre tri godine, Šaban je zajedno sa voditeljem Ognjenom Amidžićem posetio ulicu u kojoj je odrastao, a kako izgleda kuća u kojoj je pevač proveo svoje detinjstvo pogledajte u nastavku.

Autor: Pink.rs

#Kuća

#Šaban Šaulić

'