AKTUELNO

Šapčani ponosni na slavnog sugrađanina!

Pevač Šaban Šaulić tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini grada Bilefelda u Nemačkoj. Sahranjen je u petak, u Aleji zaslužnih građana, na beogradskom Novom groblju, kada su ga na večni počinak ispratili porodica, prijatelji i brojne kolege.

Foto: Pink.rs

Proslavljeni kralj narodne muzike poreklom je iz Šapca, a ekipa emisije "Premijera - Vikend specijal" odlučila je da poseti Šabanov rodni grad i kafanu u kojoj je on prvi put nastupio, a čija je sadašnja vlasnica imala prilike da ugosti pevača.

Šaban je imao jedno mesto ovde u kafani, jedan sto. On je uz muziku klavira počinjao pesmu i tako se družio. Jutra su se dočekivala - rekla je Zorica Ahmetović, vlasnica kafane i dodala "Nas je sve to puno potreslo, mi smo se organizovali ovde, ljudi iz kraja, njegovi prijatelji i društvo. Šaban je bio jedan divan čovek".

Foto: TvPink Printscreen

Foto: Pink.rs, Tv Pink Printscreen

PROČITAJTE JOŠ: PROŠLO JE SEDAM DANA OTKAKO NAS JE NAPUSTIO... Šabanova udovica Goca se obratila javnosti nedelju dana posle tragične nesreće, evo šta je poručila!

U Šapcu je pokrenuta i inicijativa da se jedna ulica nazove po Šauliću, a svako ko je želeo mogao je da potpiše peticiju za to.

Foto: Pink.rs

Šabanova velika ljubav bio je i fudbal, koji je veoma uspešno igrao u mladosti, a čak je dobijao i ponude da zaigra za jedan bugarski fudbalski klub. Često je odlazio i na lokalne utakmice u Šapcu, a njega će tamo pamtiti samo po lepim stvarima.

Tu energiju koju je on davao, punim srcem u pesmi davao je i na terenu, tako je isto voleo fudbal i kao navijač. Uvek je pomagao i uvek se interesovao za naše rezultate - rekao je Zoran Jovanović iz jednog šabačkog fudbalskog kluba.

Foto: TvPink Printscreen

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'