AKTUELNO

Jedva je smogao snage da progovori o onome što se dogodilo kobnog jutra.

Slobodan Boban Stojadinović, kum pevača narodne muzike Šabana Šaulića i svedok njegove pogibije u smrskanom "seatu", u svojoj potresnoj ispovesti otkrio je svoje trenutno zdravstveno stanje, a potom i detalje jezive saobraćajke u kojoj je Šaulić izgubio život.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Pink.rs

- Ja imam šest rebara polomljenih i pršljen vratni mi je pukao, ne mogu da se pomerim iz kreveta - rekao je Boban na samom početku razgovora, a potom nastavio:

- Sedeo sam iza njega, bio je vezan i ja se iskreno plašim da je to od siline udarca, da je povredio arteriju koju je operisao. Spekuliše se mu je to puklo, da je imao srčani udar. Ne sećam se od udarca, bio sam u nesvesti. Izneli su nas, svakog su vozili u posebnu bolnicu, tako da ja od tog trenutka više ništa ne znam - kaže kum Šabana Šaulića.

Foto: Instagram

- Naleteo je auto na nas, od pozadi u punoj brzini i, pošto sam sedeo iza, a ispred mene Šaban, a na mestu vozača ovaj dečko Mirsad... Iza njega je bio instrument, sintisajzer neki. Kažu da je od tog sintisajzera dobio udarac i imao potres mozga, da mu je bilo jako loše. Od siline udarca ja se više ničeg ne sećam. Samo sam se u jednom trenutku probudio, dok su nas vadili iz auta, i video sam kako doktori pokušavaju da ožive ovog malog Mirsada. Kažu: "On spava, on spava, budite ga, udarite ga!", samo sam to video... Gledam gde je Šaban napred, vidim da ga nema. U tom trenutku sam se onesvestio - priseća se on.

Kako kaže, samo nekoliko trenutaka nakon nesreće Šabanova supruga Goca je bezuspešno pokušavala da stupi u kontakt sa pevačem, kojeg je uporno zvala na mobilni telefon, a onda je uspela da dobije Bobana, koji nije znao šta da joj kaže.

Foto: Facebook/WDR aktuell

- Javio sam se i rekao:"Goco", a ona meni:"Gde si, što tako pričaš?". Rekao sam: "Malo sam se povredio" - priseća se Šabanov kum i nastavlja:

- "Gde je Šaban, daj mi ga, molim te", rekoh:"Ne znam, čekaj", izgubio sam se, šok, ne znam šta da kažem... I onda je nastao haos - kaže Stojadinović.

- Čuo sam od doktora da mu je pukla aorta koju je operisao, da su pokušali da mu sastave, ali da nisu uspeli. Ne znam šta da kažem više, ne mogu da dođem sebi, da poverujem da ga nema - bilo je sve što je u ovom trenutku iz bolničke postelje mogao da kaže kum pokojnog pevača.

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'