AKTUELNO

Član žirija "Pinkovih zvezdica" za Pink.rs priseća se kako je najradosniji hrišćanski praznik proslavljao kao dete i otkriva ko u njegovom domu ima najviše sreće tokom lomljenja česnice.

Današnji dan od posebne je važnosti za pop pevača Sergeja Ćetkovića, koji se neizmerno raduje što će i ovaj 7. januar provesti u krugu svoje porodice.

- Božić je najradosniji hrišćanski praznik i kao takvog ga sa radošću i proslavljamo. Za mene je to najlepši praznik, dan koji uvek provodim sa svojom porodicom i prijateljima - ističe Sergej i za Pink.rs otkriva kakvim to vrednostima uči ćerkice Milu i Lolu.

Učimo ih koliko je važna porodica, jer Božić je praznik porodice, ljubavi, mira i sloge. Učimo ih tradiciji, pravoslavlju i veri - objašnjava Ćetković i dodaje:
Spremanje božićne trpeze i česnice je sastavni deo priprema, zatim nalaganje badnjaka uz želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje.

Ushićenje zbog najradosnijeg hrišćanskog praznika gaji još iz najranijeg detinjstva, a za Pink.rs prisetio se na koji način je Božić proslavljao kao mali, u rodnoj Crnoj Gori.

- Još pamtim nalaganje badnjaka ispred crkve Svetog Đorđa u Podgorici gde smo se takmičili čiji će badnjak napraviti više iskrica i zamišljali želje.

U porodičnom domu Ćetkovića danas se lomi česnica i svi s nestrpljenjem iščekuju da vide u čije će ruke otići komad sa novčićem, a član žirija "Pinkovih zvezdica" otkriva koga je prethodnih godina sreća najviše pratila.

- Do sada je Lola imala najviše sreće kada je lomljenje česnice u pitanju, a ove godine ćemo videti - zavšava Sergej.

Autor: D. Tanasijević

#Božić

#Pinkove zvezdice

#Sergej Ćetković

'