AKTUELNO

Prva Parada ponosa u Sarajevu, najavljena za 8. septemabar, mogla bi biti zabranjena, najavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Županije Sarajevo u kojoj se vlast podelila oko održavanja tog skupa.

Pošto su tokom dana iz političke stranke Narod i pravda predsednika skupštine Županije Sarajeva Almedina Konakovića pozvali na otkazivanje parade, njihov ministar unutrašnjih poslova Admir Katica istakao je kako skup nije dobio odobrenje za održavanje, prenosi Kliks.

"Neistinite su informacije da je izdata bilo kakva dozvola, s obzirom da dozvola nije predviđena prema zakonu o javnom okupljanju Županije Sarajevo", rekao je Katica.

Pojasnio je kako postoji mogućnost da policija na osnovu informacija kojima raspolaže donese odluku o zabrani održavanja tog skupa.

"Odluka se može doneti najkasnije 48 sati pre planiranog održavanja javnog skupa. Zakon predviđa da organizator skupa, ukoliko bude doneto rešenje o zabrani ima mogućnost da se žali ministru unutrašnjih poslova kao drugostepenom telu koji donosi odluku po tom pitanju", rekao je Katica.

#Parada Ponosa/Gej Parada

#Sarajevo

'